Edustavana kisakatsomossa

In Miesten pukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Jyväskylä on urheilukaupunki henkeen ja vereen. Tulevana viikonloppuna 19.-22.7.2018 saamme vaihteeksi nauttia huippu yleisurheilusta Harjun stadionilla, jossa ratkotaan yleisurheilun SM-mitalit Kalevan kisoissa. Myös viimeisiä kisapaikkoja EM-joukkueeseen ratkotaan viikonlopun aikana, joten Harjulla on taatusti luvassa jännitystä ja latautunutta tunnelmaa. Jos viikonlopulle ei ole vielä menoja lyöty lukkoon, niin Aaron’silta lähtee vahva suositus tälle tapahtumalle -> tarkempia tietoja Kalevan kisojen lipunmyynnistä löydät tapahtuman kotisivuilta tai Facebook-sivuilta.

Kalevan kisat kuudetta kertaa Jyväskylässä

Kalevan kisat järjestetään vuosittain ja niissä ratkotaan yleisurheilun Suomen mestaruudet – ensimmäiset yleisurheilun SM-mitalit ratkottiin Tampereella jo 1907. Vuonna 1909 Henkivakuutusyhtiö Kalevan henkilökunta lahjoitti SM-kisoihin kiertopalkinnon, jonka voittaa vuodeksi omakseen kisoissa parhaiten menestynyt yleisurheiluseura; maljan kylkeen on kaiverrettu ajaton lauseke ”ruumiillinen ja taloudellinen hyvinvointi on päämäärämme”. Kiertopalkinnon vuoksi vuodesta 1910 lähtien, yleisurheilun Suomen mestaruuskisoja on kutsuttu Kalevan kisoiksi. Virallisen siunauksensa kisojen nimitykselle antoi Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Urho Kaleva Kekkonen vuonna 1937.

Tulevan viikonlopun Kalevan kisat ovat siis järjestyksessään jo 111. SM-kisat ja Jyväskylässä ne nähdään nyt 6:nnen kerran; aiemmin kotikaupunkimme on toiminut kisojen järjestäjänä vuosina 1950, 1965, 1974, 1992 ja 2006.

Tyylikkäänä kisakatsomossa

Myös me olemme omalta osaltamme laittaneet panostuksemme Kalevan kisoihin ja Aaron’s on mukana palkitsemassa kisojen kultamitalisteja. Tulevan kisaviikonlopun innoittamana lähdimme etukäteen haistelemaan fiiliksiä Harjun stadionille, jossa kisojen rakentaminen oli kiivaana käynnissä. Iloksemme seuraamme liittyi Tero Ridanpää, jonka me jyväskyläläiset sekä kaikki yleisurheilun ystävät muistamme 100m ja 200m pikakiiturina; Ridanpää edusti Jyväskylän Kenttäurheilijoita ja hänen uraltaan löytyy ulkoratojen kaksi SM-hopeaa ja yksi pronssi 100m matkalta sekä yksi kulta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia 4x100m matkalta. Entisellä pikajuoksijalla on paljon lämpimiä muistoja myös Harjulta, mm. 1992 Kalevan kisoissa saavutettu 100m SM-hopeamitali. Viimeinen kisavuosi Ridanpäällä oli vuosi 2000.

Nykyisin ortopedian ja traumatologian erikoislääkärinä toimiva Tero Ridanpää edusti kisavuosinaan Jyväskylän Kenttäurheilijoita ja hänellä on paljon lämpimiä muistoja Harjulta, joka toimii tulevana viikonloppuna jälleen Kalevan kisojen kisanäyttämönä.

Tällä kertaa stailasimme Teron Harjun stadionille hieman eri tyyliin kuin hänet on totuttu siellä kisavuosina näkemään; piikkarit ovat vaihtuneet mokkaloafereihin ja treenivaatteet tyylikkäisiin casualeihin asuihin. Seuraavaksi tarjoilemmekin kaksi pirteää edustustyyliä entisen pikajuoksijan yllä, inspiroivien kuvien muodossa – kummassa tyylissä sinä voisit kisakatsomossa edustaa?

Look 1: hienostuneen tyylikäs

Ensimmäinen asu on hienostunut ja takuutyylikäs kokonaisuus; Alberton oranssinsävyiset puuvillahousut yhdistettynä asun muihin vaalean- ja tummansinisiin sävyihin herättää takuulla positiivista huomiota. Tummansiniset mokkaloaferit ovat siistit ja jalassa miellyttävät, sopien katsomossa edustamiseen. Stetsonin tyylikkään klassikkohatun ansiosta kisojen seuraaminen onnistuu ilman silmien siristelyä. Ja jos helle pääsee yllättämään, voit riisua irtotakin ja solmion sekä avata ylimmän paidannapin, jolloin asu toimii loistavasti myös kevyempänä versiona.

Hienostuneen tyylikäs edustuslook! Puuvillahousut Alberto, kauluspaita ja taskuliina Stenströms, irtotakki Cavaliere, solmio Matex, mokkaloaferit PBO, vyö Saddler, päähine Stetson.

Kun asun materiaalit ovat hienolaatuisia ja hengittäviä luonnonmateriaaleja, eli villaa, puuvillaa, pellavaa ja silkkiä, ei niiden kanssa tarvitse hikoilla edes auringonpaisteessa.

Lierilliset ja lipalliset, laadukkaat päähineet suojaavat auringolta ja toimivat tärkeinä tyylielementteinä. Kuvan päähine Stetson.

Hillittyjen kuosien hallittu kokonaisuus. Irtotakki Cavaliere, puuvillainen kauluspaita Stenströms, silkkisolmio Matex, silkkinen taskuliina Stenströms.

Look 2: rento & pirteä

Teron toinen look sopii rentoon ja siistiin katsomossa edustamiseen. Oranssinsävyisten puuvillahousujen lahkeet on kääritty ja yläosaksi on vaihdettu hillityllä ja pirteällä kukkakuvioinnilla varustettu vaaleansävyinen kauluspaita. Hartioille heitetty oranssiraidallinen neule toimii tyylielementtinä, mutta lämmittää tarpeen mukaan viilenevässä kesäillassa. Stetsonin hengittävä puuvilla-pellava-päähine suojaa auringonpaisteelta ja kruunaa asukokonaisuuden.

Rento ja siisti katsomolook! Puuvillahousut Alberto, kauluspaita Stenströms, mokkaloaferit PBO, neulepaita Frenn Helsinki, puuvilla-pellava-päähine Stetson.

Käärimällä hihat ja lahkeet tämä casual-tyylinen asu sopii loistavasti myös hellepäivien edustamiseen.

Raikkaat värit ja kuosit kuuluvat kesään. Hienolaatuinen puuvillakauluspaita Stenströms, merinovillainen neulepaita Frenn Helsinki, puuvilla-pellava-päähine Stetson.

Nähdäänkö sinut viikonloppuna Harjulla?

Aaron’s toivottaa viihdyttävää kisaviikonloppua ja loistavia Kalevan kisoja kaikille järjestäjille, kisailijoille & katsomossa kannustaville – Harjulla nähdään!