Syksyn ekat takkitärpit!

In Miesten ulkoiluvaatteet by Harri Pii

Lämmin ja tuulelta suojaava syystakki on must. Kun lämpötila keikkuu kymmenen lämpöasteen ja pikkupakkasen välillä, suosittelemme suurella lämmöllä villakangastakkia. Ja tyylikästä sellaista, tottakai. Joko oma villakangastakki löytyy vaatekaapista, vai olisiko aika päivittää uuteen? Seuraavaksi esittelemme herkullisia syksyn takkeja a´la Aaron’s sekä pari vinkkiä onnistuneille takkikaupoille.

Takkiostoksilla ei kannata koskaan tinkiä laadusta – eikä tyylikkyydestä!

Panosta laatuun – ja kiität myöhemmin!

Kun olet hankkimassa syystakkia, panosta laatuun. Markkinoilla on esimerkiksi myynnissä vino pino villakangastakkeja, jotka eivät ole juuri villaa nähneetkään (sisältävät sitä vain muutamia prosentteja) ja silti niitä markkinoidaan villakangastakkeina. Joten aina ennen kuin teet lopullisen ostopäätöksen, kurkkaathan tuoteselosteeseen; villaa olisi hyvä olla vähintään 80% takin materiaalista, jolloin voimme oikeasti puhua villakangastakista sen loistavine käyttöominaisuuksineen. Kun satsaat kerralla kunnon takkiin, jossa ei ole säästelty laadukkaista materiaaleista, saat siitä itsellesi uskollisen ja lämmittävän ystävän vuosiksi eteenpäin.

Matin pirteä syyslook on sekoitus ruskan värejä ja mielenkiintoisia kuoseja. Villakangastakki Herold, housut Alberto, neule Fynch-Hatton, huivi Amanda Christensen, päähine Stetson, kengät Barbour.

Erilaiset tyylikkäät kuosit ovat tänä syksynä takeissa ”se juttu”. Takki Herold, päähine Stetson, huivi Amanda Christensen, housut Alberto, kengät Barbour.

Heroldin villakangastakki, Stetsonin päähine, Amanda Christensenin huivi ja Fynch-Hattonin neule sisältävät kaikki hienolaatuista villaa.

Miksi villa on ykkönen?

Villa on loistava takkimateriaali sen vuoksi, että sillä on korkea lämmöneristyskyky. Se on myös hengittävä materiaali, eli se ei hiosta ja villan rasva hylkii luontaisesti kuraa, likaa ja vettä, mikä tarkoittaa sitä, että se sopii hyvin myös kosteille keleille. Laadukas villakangastakki onkin todella monen sään ja vuodenajan takki – sille löytyy käyttöä Suomen sääolosuhteissa syksystä pitkälle kevääseen ja varsinkin näin syksyisin se on pomminvarma takkivalinta. Lue lisää villan loistavista käyttöominaisuuksista sille omistamastamme tietopaketista täältä.

Niilon rento, mutta tyylikäs look sopii syksyiseen chillailuun. Villakangastakki Frenn-Helsinki, farkut Alberto, neule Stenströms, huivi Matex, kengät Barbour.

Myös syyspukeutumisessa voit rohkeasti yhdistellä erilaisia kuoseja. Villakangastakki Frenn Helsinki, huivi Matex, neule Stenströms, farkut Alberto.

Frenn Helsingin takissa on näyttävä ja käytännöllinen, syksyn viimalta suojaava huppu. Poolo Stenströms.

Mikä tyyli?

Klassinen villakangastakki kahdella nappirivilla sopii moneen tilanteeseen; se toimii suojaavana ja lämmittävänä edustustakkina töihin sekä juhlallisuuksiin. Klassiset takkimallit ovat ajattoman tyylikkäitä ja ne sopivat vuodesta sekä tilaisuudesta toiseen. Pienillä mielenkiintoisilla yksityiskohdilla takkiin saadaan persoonallista ilmettä ja tällä hetkellä erilaiset kuosit ovat erittäin trendikkäitä. Myös heille, jotka pitävät muustakin kuin mustasta ja harmaasta, on syksy tuonut herkullisen sävyisiä takkivaihtoehtoja.

Syksyn upeita, klassisia takkimalleja PBO:lta ja Cavalierelta!

Matin skarppi ja tummanpuhuva syyslook. Takki PBO, housut Alberto, neuletakki Stenströms, huivi Amanda Cristensen, hattu Stetson, kengät Barbour.

Värikäs neule tuo muuten tummaan lookiin pirteän säväyksen. Takki PBO, housut Alberto, neuletakki Stenströms, huivi Amanda Cristensen, hattu Stetson, kengät Barbour.

Millaiseen käyttöön?

Kun suuntaat takkikaupoille, mieti, millaiseen käyttöön takkia tarvitset; rentoon ulkoiluun, tyylikkääseen edustamiseen, työkäyttöön, juhlapäivänä tuulelta suojaamaan? Käyttötarkoitus esimerkiksi määrittää sen, kuinka pitkä takin helman olisi hyvä olla, mikä väri olisi hyvä, tuleeko sen istua puvun kanssa, millainen kauluksen malli on sopiva jne. Ammattitaitoinen myyjä toimii suurena apuna siinä, kun etsitään parasta takkia juuri sinun käyttötarpeitasi varten.

Niilon upean sävyinen takki Cavaliere, housut Meyer, pooloneule Stenströms, huivi Amanda Cristensen, hattu Stetson, kengät Barbour.

Syksyinen look sesongin herkullisissa väreissä, jolla varmasti erotut eduksesi katukuvassa. Villakangastakki Cavaliere, pooloneule Stenströms, huivi Amanda Cristensen, hattu Stetson.

Mies, jos etsit laadukasta ja tyylikästä takkia, uskollista ystävää vuosiksi eteenpäin, suuntaa silloin meille. Liikkeeseemme on tullut jo runsaasti upeita syksyn takkimalleja ja uusia saapuu lisää viikottain. 

Lämpimästi tervetuloa!