Tunnelmia Suomen Häämessuilta & sulhasen tyylivinkit

In Juhlapukeutuminen, Sulhasen pukeutuminen, Vinkit & ohjeet by Harri Pii

Suomen Häämessuilla esiintyvien sulhasmallien stailaus toteutettiin yhteistyössä Ykköset Hiussalongin kanssa.

Helmikuu on perinteisesti häämessujen aikaa. Viikko sitten lauantaina 17.2.2017 myös Jyväskylän Paviljongissa vietettiin Suomen Häämessuja, joissa lukuisat näytteilleasettajat tarjosivat ideoitaan tuleville morsiamille, sulhasille, kaasoille, bestmaneille ja kaikille hääsuunnittelussa mukana oleville. Myös me saimme iloksemme olla mukana tarjoamassa ideoita hääpukeutumiseen liittyen ja yhteistyössä Ykköset Hiussalongin kanssa puimme ja stailasimme yhteensä yhdeksän tyylikästä sulhasta messujen häänäytöksiä varten. Siispä iso kiitos Ykköset Hiussalongin Janina Vatanen ja Maija Hänninen, mukavasti sujuneesta yhteistyöstä. Kiitos kuuluu myös Suomen Häämessujen Soile Niinikoskelle.

Messujen häänäytöksissä lavalla esiintyivät mm. Aaron’sin pukemat ja Ykköset Hiussalongin stailaamat, tyylikkäät sulhaset.

Vaikka ulkona pakkaset paukkuvat ja talvi on parhaimmillaan, on kesähäitä viettävien jo korkea aika aloittaa suunnittelut hääpukujen osalta. Häiden järjestämiseen liittyy lukuisia mietittäviä asioita pieniä yksityiskohtia myöten, mutta varsinkin hääparin juhlatyyli koetaan tärkeäksi – sitä saatetaankin suunnitella pitkään ja hartaasti. Ja parempi niin, jotta omien ideoiden toteuttaminen ei tyssää ainakaan liian tiukkaan aikatauluun. Hääpäivä on parin yhteinen juhlapäivä, joten olit sitten morsian tai sulhanen, tulee juhlapäivän tyyli näyttää ja tuntua omalta. Seuraavaksi esittelemme kuvasatoa viikon takaisilta häämessuilta sekä vinkkejä tuleville hääpareille onnistuneen sulhastyylin luomiseen.

Suomen Häämessut järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 17.2.2017.

Tunnelmia näytöksen takahuoneesta; Janina fiksaa Villen kampausta ja Harri lahkeita.

Olettehan ajoissa!

Hääpukujen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, yleensä noin 4-6 kk ennen hääjuhlaa. Tämä on tärkeää esimerkiksi jo sen vuoksi, että suurin osa Euroopan vaatetehtaista on kiinni kesä-heinäkuun aikana ja jos hääparin toivelistalla on asu, jollaista ei löydy liikkeestä heti valmiina tai juuri oikeassa koossa, voi sen tilaaminen olla hankalaa kesäkuukausina. Muinakin aikoina toimitusajat voivat vaihdella hyvinkin paljon ja tämän lisäksi usein täydellisesti kantajalleen istuva puku kaipaa pieniä mittamuutoksia, esim. lahkeiden ja hihojen suhteen, joten hääpuvun hankinta kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Ykköset Hiussalonki ja Aaron’s stailasivat mm. sulhasille suunnatun näytöksen. Lavalla Esan sulhastyyliä.

Yksinkertaisen tyylikkäitä sulhasia! Akselin (vas.) sinisävyinen puku Oscar Jacobson, kauluspaita Stenströms, rusetti ja taskuliina Amanda Christensen, olkaimet Helsingin Olkain. Esan musta puku Sand, kauluspaita Stenströms, rusetti ja taskuliina Matex.

Stenströmsin mustilla helmiäisnapeilla varustettu smokkipaita luo hienostuneen ilmeen, kun sen yhdistää puvun kanssa.

Millainen on häiden luonne

Kun päätös avioliiton solmimisesta on tehty, hääparin ensimmäisinä mietintöinä on yleensä päättää häiden budjetti, ajankohta, hääpaikka, ja mahdollinen teema, jotka kaikki omalta osaltaan vaikuttavat hääpukujen valintaan. On nimittäin iso merkitys pukeutumisen suhteen, pidetäänkö hääjuhla kesällä vai talvella, ulkona vai sisällä, onko kyseessä siviili- vai kirkkovihkiminen sekä millaista tunnelmaa hääjuhlaan halutaan luoda.

Kain frakki ja Heikin saketti kuuluvat hääpukeutumisen klassikoihin.

Mm. saketti sopii päivällä järjestettäviin häihin, smokki ja frakki iltakuuden jälkeen järjestettävään hääjuhlaan. Toisaalta, jos hääpaikan puitteet ja juhlan luonne juhlallisuuksien suhteen sen suovat, voi frakin tai smokin pukea myös päivällä alkavaan hääseremoniaan. Pukeutumisetiketit kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös hääjuhlan suhteen. Tumma puku on aina tyylikäs valinta, mutta varsinkin kesähäihin sopii hyvin myös vaaleampi pukukokonaisuus. Tärkeintä kuitenkin on, että hääpäivän luonne, tyyli ja hääparin asuvalinnat toimivat tyylikkäänä kokonaisuutena, ja että ne on valittu omien mieltymysten mukaisesti.

Samilla (vas.) on yllään Cavalieren sinipilkullinen puku, Stenströmsin valkoinen kauluspaita ja turkoosi Matexin rusetti. Kailla on yllään Kalevan frakki Matexin asusteilla.

Juhlapuvun laadukkaat materiaalit ja hyvä istuvuus takaavat sen, että sulhanen on edustava ja viihtyy puku päällä aamusta iltaan.

Sovittele avoimin mielin

Hääpuvun suunnittelu kannattaa aloittaa tutkimalla ja sovittelemalla erilaisia asuvaihtoehtoja avoimin mielin, ammattitaitoisen myyjän opastuksella. Etukäteen mietitty asukokonaisuus voi vaihtua vieläkin parempaan ja omaa vartaloa imartelevampaan asuvaihtoehtoon, kun asun valinnassa hyödynnetään ammattilaisen harjaantunutta silmää. Joten sovitelkaa ennakkoluulottomasti erilaisia vaihtoehtoja ja hyödyntäkää rohkeasti ammattilaisen näkemys, teille parhaan asukokonaisuuden löytämiseksi!

Olkaimet ovat nykyään hyvin suosittuja ja tykättyjä, myös sulhasen pukeutumisessa. Lavalla sulhasmuotia esittelee Sami.

Heikin saketti on Kalevan ja sen asusteet Matexin. Saketin kanssa voi halutessaan käyttää silinterihattua. Hattu Stetson.

Panosta laatuun

Hääpäivä on ikimuostoinen sekä jännittävä päivä, joten on erityisen tärkeää, että hääpuku näyttää hyvältä ja tuntuu päällä mukavalta. Panostathan siis hääpuvun laatuun niin mallien kuin materiaalien suhteen, jotta se istuu hyvin ja on valmistettu laadukkaasta kankaasta – mikään ei ole niin huono yhtälö, kuin kuuma kesäpäivä ja huonosti hengittävä, huonolaatuinen puku. Laadukas ja hienostunut villa on pukumateriaalien ykkönen, sillä se istuu loistavasti, ei rypisty ja hengittää myös kesäkuumalla. Laadukas puku on myös järkevä investointi tulevaisuutta ajatellen, sillä sille löytyy käyttöarvoa myös häiden jälkeen. Mutta ei vain puku, vaan koko asukokonaisuus päästä varpaisiin, kenkiä myöten, tulee olla mietitty istuvuuden ja materiaalien suhteen niin, että olo on mukava koko hääpäivän ajan.

Suomen Häämessujen näytökset kiinnostivat kävijöitä. Lavalla poseeraa Akseli.

Pirteä sulhasen tyyli on sekoitus sinistä, valkoista ja turkoosia. Karimin sininen puku on Kalevan, turkoosiraidallinen paita Stenströmsin, rusetti ja taskuliina Matexin ja mustat nahkakengät PBO:n.

Persoona saa näkyä!

Piditte sitten klassisen hillitystä tai persoonallisen räväkästä tyylistä, hääjuhla on teidän yhteinen juhla ja voitte suunnitella sen pukeutumista myöten oman makunne mukaisesti. Tärkeintä on, että valitsette hääpukunne niin, että viihdytte niissä ja tunnette olonne mukavaksi – ja että ne ovat teidän itsenne näköiset. Lähes kaikki villeimmätkin ideat pukeutumisen suhteen on mahdollista toteuttaa, kunhan niiden kanssa on liikkeellä hyvissä ajoin.

Persoonallinen ja värikäs sulhasen tyyli. Kirkkaansininen puku Kaleva, valkoinen kauluspaita Stenströms, baisley-kuvioitu solmio ja pinkki taskuliina Matex.

Tyylikkäitä ja komeita sulhasia! Iso kiitos näytöksen malleina toimineille (vas.) Karimille, Ollille, Kaille, Heikille, Jurille, Villelle, Esalle, Akselille ja Samille!

Sulhanen, tässä vielä muutama tärkeä pukeutumisvinkki hääpäivää varten: *Taskuliina kuuluu aina tyylikkäästi pukeutuvan sulhasen asuun ja halutessasi voit kiinnittää sen lisäksi vieheen – viehe ei estä taskuliinan käyttöä. *Mietithän hääpäivän tyylisi yksityiskohtia myöten kuntoon; mm. kalvosinnapit, huolletut kengät, siististi leikatut ja kammatut hiukset sekä hoidetut kädet kuuluvat jokaisen sulhasen juhlavaan tyyliin. *Valitsethan hääpäiväksi mieluiten pitkät ja laadukkaat sukat, esimerkiksi polvisukat, jotka eivät valu nilkkoihin alttarilla ollessa – ja jotta hääpäivän askeleet sujuvat ilman kipeitä hiertymiä.

Kaikissa sulhasen ja bestmanien asuihin liittyvissä kysymyksissä voitte kääntyä Aaron’sin puoleen – meiltä löydät ammattitaitoisen sekä palvelevan henkilökunnan ja takuulaadukkaat tuotteet. Jos toiveidenne mukaista asua ei löydy heti valmiina, tilaamme tai teetätämme sen teille -siispä lämpimästi tervetuloa katselemaan, suunnittelemaan ja sovittelemaan!

Tulevat morsiamet ja sulhaset, hääkampauksien suunnittelu- ja toteutus onnistuvat parhaiten ammattitaitoisen sekä kokeneen ammattilaisen toimesta. Hiussalonki Ykköset tarjoaa yksilöllisiä kampaamo- ja parturipalveluita vankalla ammattitaidolla – jo vuodesta 1972. Hiussalonki Ykköset sijaitsee Jyväskylän keskustassa, Yliopiskonkadun ja Asemakadun kulmassa. Lisää tietoa palveluista ja ajanvarauksen löydät liikkeen kotisivuilta.