Asiaa housuista

In Miesten housut by Harri Pii

Jokaisella meistä on varmasti kokemusta huonosti istuvista housuista; reisistä puristaa, vyötäröä joutuu nostelemaan, istuminen on hankalaa, hermoja kiristää. Jos ylipäätään joudut päivän aikana miettimään housujasi, on tämä yleensä merkki siitä, että niissä on jotain vikaa ja kannattaa vakavasti harkita housujen vaihtoa (tai uusien ostoa). Huonot housut voivat todellakin pilata koko päivän.

Jos joku siis väittää, että housut kuin housut, on hän pahasti väärässä. Housujen historia on myös moninainen, ne ovat aina kuvastaneet sen hetkistä aikaa; on kerrottu, että housut olisi keksitty samaan aikaan, kun ihminen kesytti hevosen (kokeilepa ratsastaa ilman housuja) ja että vanhin säilynyt housupari olisi löydetty Kiinasta. Housujen kaltaisia vaatteita on kuitenkin ollut aina. Varsinaisen housujen nousukauden kerrotaan alkaneen Italian renessanssista, jolloin alettiin käyttää jalat suojaavia lahkeita, jotka kiinnitettiin paitaan kiinni ja paljaaseen haarukseen kiinnitettiin kalukukkaro. 1600-luvulla kokopitkät housut olivat työväestön ja merimiesten käytössä, kun taas polvihousut yhdistettynä pitkiin sukkiin oli paremman väen merkki. Prässihousut tulivat kuvioon vasta 1800-luvulla, kiitos siitä Englannin kuningas Edvard VII:lle (tai hänen kamaripalvelijalleen). Suurin osa naisista kulki hameessa 1800-luvulle saakka eli naiset ovat käyttäneet housuja vasta reilu sadan vuoden ajan.

Mistä sitten tunnistaa hyvät housut? Jos seuraavat viisi kohtaa housujesi kohdalla täyttyvät, voit onnitella itseäsi loistavasta housuvalinnasta.

  1. Istuvat ja mukavat

Hyviä housuja et huomaa, ne istuvat hyvin ja ovat mukavat päällä. Niitä ei tarvitse nykiä, nostella tai vedellä mihinkään suuntaan. Toiset löytävät sopivat housut suoraan pakasta vedettynä, eikä niihin tarvitse tehdä minkäänlaisia mittamuutoksia. Suurimmalla osalla taas sopivanmalliset housut tarvitsevat aina muutostöitä; lahkeiden lyhennystä, pidennystä tai kavennusta, vyötärön kavennuksia tai levennyksiä, vyötärön laskua.

Farkut Alberto, kengät Sand ja irtotakki Sand. Vyö on Bassa Collinan, joka on suomalainen brändi, jonka vyöt tehdään Italiassa käsityönä.

Meillä Aaron´silla onnistuu kaikki tarvittavat housujen (sekä muiden vaatteiden) muutos- ja korjaustyöt, osa jopa odottaessa. Olet sitten minkä kokoinen tai mallinen tahansa, meiltä ei tarvitse lähteä housuitta pois.

Jessican työpöydällä smokin hihanistutus.

Kaikki mittamuutokset ja korjaustyöt teemme omassa ompelimossamme

  1. Sopivat käyttötarkoitukseen

Housuja valitessa tulee aina huomioida niiden käyttötarkoitus; ovatko ne arkeen, töihin, edustustilaisuuteen vai juhlaan. Materiaalit tulee myös huomioida, sillä kesähelteellä paksut puuvillafarkut eivät välttämättä ole ne mukavimmat, tai loppusyksyn kurakeleillä valkoiset pellavahousut voivat olla väärä valinta monestakin syystä. Housujen materiaalit ovat usein sekoitemateriaaleja ja niitä löytyy joka lähtöön. Vaikkakin luonnonmateriaalit ovat hengittäviä ja käytössä mukavia, keinokuiduilla materiaaliin tuodaan kestoa. Pieni määrä elastaania antaa joustavuutta, mutta jos sitä on liikaa, kuidut menettävät muotonsa nopeasti. Housuissakaan tuoteseloste ei kerro kaikkea, sillä on olemassa puuvillaa ja ”puuvillaa”.

Pehmeät puuvillahousut Meyer, kengät Panchic

3 Tyylikkäät

Pillit, suorat, prässätyt, revityt. Farkut tai puuvillahousut, sammarit tai chinot. Ei väliä housujen mallilla tai ulkonäöllä, mutta kun housut ovat istuvat ja laadukkaat, ovat ne aina myös tyylikkäät. Sillä kun housuissa on mukava olla, näkyy se ulospäin tyylikkäänä ja itsevarmana olemuksena. Tyylistä ei siis pidä koskaan tinkiä, pukeuduit sitten boheemisti, rockisti, klassisesti tai mitenkä vain – Aaron´silta löytyy housut jokaisen tyylille.

Housut Gabba, kengät ja vyö BPO

Farkkuja löytyy runsaasti eri mallisina, niin kapea- kuin leveämpilahkeisina, sekä eri väreillä ja pesuilla. Kuvan farkut alhaalta ylöspäin Meyer, Gabba, Alberto, Gabba ja Sand. Flanellipaita Barbour.

  1. Kestävät

Housut ovat käyttövaate, jotka kuluvat käytössä. Mitkään housut eivät siis ole ikuiset. Kuitenkin, kun olet valinnut housut käyttötarkoituksen mukaisesti ja ne ovat laadukkaat ja valmistettu hyvästä materiaalista, tulee niiden kestää käyttöä. Hyvät housut on ommeltu korkealuokkaisilla ompelulangoilla ja saumat kestävät, housujen kappaleet on leikattu oikeinpäin kankaasta, jolloin saumat eivät vedä. Kaikin puolin housujen käyttömukavuus ja kestävyys on otettu huomioon jo valmistusvaiheessa. Ohuet ja pehmeäkankaiset housut voivat olla myös todella kestävät, kun ne valmistetaan laadukkaasti ja laadukkaasta kankaasta. Housujen oikeanlainen hoito sekä pesu ovat myös tärkeitä, tuoden housuille lisää käyttöikää.

Flanellihousut Alberto, mustat nahkakengät Sand.

Laadun tunnistaa housujen viimeistellyistä yksityiskohdista. Housut Meyer. Meyerin tuotteet ovat Fairtrade -sertifioituja.

  1. Muut huomaa, sinä et

Tyylikkäät ja hyvin istuvat housut tuovat esille kantajansa parhaat puolet. Niissä on mukava olla ja liikkua ja se näkyy yleensä ryhdikkäänä ja hyväntuulisena olemuksena. Sen sijaan sinun ei itse tarvitse uhrata sekuntiakaan ajatusta housuillesi, kun ne istuvat täydellisesti ja ovat mukavat päällä.

Varoitus! Kun olet päässyt laadukkaiden housujen makuun, paluuta entiseen ei ole.

Vakosamettihousut ovat tällä hetkellä yksi kuumista nousevista trendeistä, kaiken ikäisillä. Värejäkään ei kannata pelätä. Housut Meyer, kengät Oscar Jacobson.

Tämän viikon ajan 13.-18.11 KAIKKI HOUSUT Aaron´silla vähintään -25%. Tervetuloa sovittelemaan!