Pikkujoulut on jo ovella, oletko valmis?

In Juhlapukeutuminen by Harri Pii

Artikkelikuva otettu tunnelmallisessa Harry´s:issä.

Odotatko jo suurella innolla työpaikan, harrastusporukan, yhdistysten, järjestöjen tai ihan vain ystäväpiirin jokavuotisia pikkujouluja? Vai kuulutko heihin, joille nämäkin juhlat ovat vain yhdet ”kissanristiäiset” muiden joukossa?

Suomalaisen juomakulttuurin vapautuminen 1960-luvulla on aiheuttanut pikkujouluille hyvinkin kostean (ja huonon) maineen, vaikka alun perin pikkujouluja on vietetty rauhallisina adventtiajan juhlina, kansakoulujen kuusijuhlina ja ”puurojuhlina”. 1910-luvulla pikkujouluja alettiin viettää ylioppilaskunnissa, joista ne levisivät laajemmalle yhteiskuntaan. Erityisesti eri työyhteisöissä pikkujouluilla on aina ollut suuri merkitys, sillä niissä on ollut tapana kiittää työyhteisöä kuluneen vuoden uurastuksesta sekä luoda yhteisöllisyyden tunnetta. Pikkujoulujen juhlintakin on vuosien saatossa (onneksi) monipuolistunut ja niitä voi viettää myös rauhallisemmin, ilman jälkipuheita.

Olit sitten suuri pikkujoulujen ystävä tai et, voit aina olla yksi pikkujoulujen tyylikkäimmistä pukeutujista. Ja vaikka pikkujoulut eivät muuten iskisi, voi omaa persoonaa korostavalla pukeutumisella kohottaa ainakin omaa juhlafiilistä. Joten suosittelemme lämpimästi miettimään pikkujoulupukeutumista etukäteen, se olisi se ensimmäinen askel onnistuneille pikkujouluille.

Matin vihreänsävyinen takki Oscar Jacobson, paita Stenströms, rusetti Matex, taskuliina Amanda Christensen, housut Alberto, vyö Saddler.

Jos pikkujoulujen kutsukortissa on mainittu pukeutumiskoodi, tulee sitä aina noudattaa. Pukukoodi kertoo juhlien järjestäjän toiveen siitä, kuinka juhlaan tulisi pukeutua ja se on aina myös kunnianosoitus muita kanssajuhlijoita kohtaan. Jos pukukoodit eivät ole vielä hallussa, esittelimme niitä kattavasti ensimmäisessä blogipostauksessamme, jonka löydät täältä.

Matin takki Sand, paita Stenström, rusetti ja taskuliina Amanda Christensen, housut Meyer, kengät BPO.

Pikkujouluasun valinnassa suurena apuna toimii asiansa osaava pukeutumisen ammattilainen. Suosittelemme myös rohkeasti menemään sieltä omalta mukavuusalueelta pois valitsemalla hieman normaalista poikkeavaa asuvalintaa – kuitenkaan lainkaan tinkimättä siitä mukavuudesta! Usein käy nimittäin niin, että oma (tai kumppanin) silmä on tottunut samoihin asuihin, malleihin sekä väreihin, jotka eivät välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla tuo esille omaa persoonaa. Olisikin todella tärkeää sovitella eri mallisia asuja ja väriyhdistelmiä, sillä voit yllättyä positiivisesti, kun päälle puettuna ne osottautuivatkin onnistuneeksi valinnaksi. Ammattilaisen näkemys voi antaa omaan pukeutumiseen sen pienen ”tönäisyn” oikeaan suuntaan, jos sille vain antaa mahdollisuuden.

Rento, raikas ja klassinen, ei missään nimessä tylsä tyyli.

Tumma yönsininen rusetti yhdistettynä sini-violettiin paitaan on raikas yhdistelmä. Henkselit Helsingin Olkain.

Hyvin usein pikkujouluihin pukeudutaan smart casual-henkeen, jolloin on suositeltavaa pukeutua siististi ja juhlavasti, joko yhdistelmäasuun tai pukuun. Pikkujoulut ovat hyvän fiiliksen juhla, jolloin pukeutumisessa voi huoletta revitellä ja leikitellä eri väreillä sekä kuoseilla. Jos valitset puvun, on sen suotavaa olla jonkin muun värinen kuin musta.

Anttonin luumunsävyinen takki Cavaliere, kukkakuvioinen paita Sand, taskuliina Amanda Christensen, housut Alberto, henkselit Helsingin Olkain.

Silkkihuivi Matex, taskuliina Amanda Christensen.

Laadukkaaseen ja monikäyttöiseen irtotakkiin kannattaa panostaa, sillä se käy todella moniin tilaisuuksiin ja pelastaa myös pikkujoulut turhalta asukriisiltä. Hyvin istuvat suorat housut ovat myös mukavan juhlapukeutumisen a ja o. Aaron´silta löytyy laaja valikoima irtotakkeja ja suoria housuja, joilla rakentaa juuri sinulle sopiva pikkujoulutyyli. Jos olet jo tehnyt oikean peliliikkeen ja satsannut laadukkaaseen irtotakkiin sekä suoriin housuihin, pirteillä asusteilla sekä kauluspaidalla saat päivitettyä asusi pikkujoulukuntoon.

Matin takki ja paita Sand, kravaatti ja taskuliina Amanda Christensen, villakangashousut Alberto, kendät PBO.

Tavallisesti olemme tottuneet yhdistämään tumman takin ja vaalean paidan. Kääntämällä värit toisin päin tuloksena onkin näyttävän tyylikäs kontrasti.

Oletko suuri kravaatin ystävä? Vai vieroksutko kaulaan laitettavia solmukkeita? Mitä jos repäisisit tänä vuonna ja pukisit pikkujouluihin trendikkään rusetin? Sen lisäksi, että rusetti on tällä hetkellä todella muodikas, sopii se myös loistavasti pikkujoulujen henkeen ja ihan kaiken ikäisille. Meiltä löytyy runsaasti rusetteja eri väreillä ja kuoseilla, myös sidottavia malleja.

Takki Cavariere, paita Stenströms, silkkiä olevat sidottava rusetti ja taskuliina Amanda Christensen.

Tumma puku sopii loistavasti myös pikkujouluihin, vaikka se ei olisikaan pukeutumiskoodina. Laadukas, hyvin istuva ja kantajalleen muokattu tumma puku on ajattoman tyylikäs valinta, jolla todellakin erotut eduksesi. Moni kokee, että puku on ahdistava ja hiostava, mutta tällöin voi olla kokemusta vain puvusta, jonka materiaali on huono ja istuvuus pielessä. Kun puku on valmistettu laadukkaasta kankaasta, valittu vartalotyypin mukaan ja mittamuutokset on tehty asianmukaisella tavalla, on siinä mukava olla ja liikkua. Ero hyvällä ja huonolla puvulla on kuin yöllä ja päivällä.

Anttonin upea yönsininen ja pilkullinen puku Cavalieren, paita Stenströms, solmio ja taskuliina Amanda Christensen.

Jo opittuja pukeutumissääntöjä voi rikkoa hyvällä maulla. Tässäkin asussa on yhdistetty kukkakuosia, pikkuruutua, pilkkua sekä medaljonki-kuosia ja lopputulos on näin tyylikäs!

Tervetuloa meille Aaron´siin – ideoidaan sinulle yhdessä persoonallinen pikkujoulutyyli.

Mukavaa alkanutta pikkujoulukautta!