Frakki omaksi vai vuokralle?

In Juhlapukeutuminen, Vinkit & ohjeet, yhteistyö by Harri Pii

Kiitos postauksen tyylikkäät frakkimallit Jussi Ala-Kortesmaa ja Santeri Vaattovaara Pörssi ry:stä.

Kesän juhlakausi kesäisen kepeine juhlavaatteineen alkaa pikku hiljaa väistyä loppuvuoden juhlallisuuksien tieltä. Väitöstilaisuudet ym. arvokkaat juhlatilaisuudet vaativatkin usein jo juhlavaa juhlapukua, jolloin miehen tulee pukeutumisetiketin mukaisesti pukeutua frakkiin tai vaihtoehtoisesti mustaan pukuun ja naisen pitkään iltapukuun. Jos edessä on juhlat, jonka kutsukortissa lukee pukukoodina juhlapuku, saa se monet pohtimaan, pukeutuako frakkiin vai mustaan pukuun ja jos päätyy juhlapuvuista arvokkaimpaan eli frakkiin, kannattaako se ostaa omaksi vai vuokrata? Jos pohdit parhaillaan näitä frakin hankintaan liittyviä kysymyksiä, on tämä postaus kirjoitettu sinua varten.

Pukeutumisetiketit hallussa vai hukassa? Kertaa oikeat juhlapukeutumisen pukukoodit täältä.

Kun pukukoodina on juhlapuku, pukeutuu mies silloin frakkiin tai mustaan pukuun ja nainen pitkään iltapukuun. Kuvan frakkipuvut Kalevan.

Käyttöarvo

Juhlavaatteiden hankinnassa kannattaa aina miettiä niiden käyttöarvoa. Klassiseen juhla-asuun, mm. laadukkaaseen, monikäyttöiseen ja kestävään juhlapukuun kannattaa aina panostaa, jolloin siitä on iloa vuodesta toiseen ja juhlasta juhlaan, eli sen käyttöarvo on suuri. Samoin frakin hankinnan kohdalla on hyvä pohtia sen käyttöarvoa, eli miettiä, kuinka usein elämän aikana frakkia mahdollisesti tarvitsee.

Aaron’silta saat frakin omaksi tai vuokralle, aina asiantuntevan ja ammattitaitoisen palvelun kera.

Frakki on tarkkaan määritelty juhla-asu, johon kuuluu mm. kuvanmukainen frakkipaita sekä -liivi.

Jos tarve frakille on vuosittain tai useamman kerran vuodessa, on oman frakin hankinta jo järkevää, sillä se maksaa itsensä muutamassa vuodessa takaisin verrattuna siihen, että joka kerta maksat frakin vuokraamisesta erikseen. Jos arvioit tarvitsevasi frakkia harvakseeltaan, etkä edes vuosittain, voi laadukkaan frakin vuokraaminen aina tarpeen tullen olla kohdallasi parempi vaihtoehto. Myös nuoren, kasvavan miehenalun kohdalla frakin vuokraaminen on usein järkevin ratkaisu, jos ei ole tiedossa, että frakin jäädessä pieneksi sitä voisi kierrättää esim. suvun nuorten miesten keskuudessa.

Frakkipuvun housut tulee lyhentää sopivaan mittaan, jotta lahje laskeutuu kauniisti.

Istuvuus

Oma on aina oma myös frakin kohdalla, sillä silloin se voidaan muokata juuri sinun vartalosi mukaisesti ja täydellisen istuvaksi. Mutta myös vuokrafrakkiin on mahdollista tehdä pieniä muokkauksia, mm. muutoksia vyötäröön, lahkeisiin ja/tai hihoihin, jotka ovat yleensä riittäviä hyvän istuvuuden takaamiseksi. Mutta huomioithan, että suuremmat muutostyöt voidaan toteuttaa vain omaksi hankittuun frakkiin.

Jos kauluspaidassa on liian pitkä hihat, voidaan ne lyhentää hihastimilla. Frakin hihat tulee myös lyhentää oikeaan mittaan, jotta ne eivät roiku.

Myös vuokrafrakkiin voidaan tehdä pieniä muokkauksia hihoihin, lahkeisiin ja housun vyötäröön.

Isältä pojalle

Kun frakki löytyy omasta vaatekaapista, on sen käyttöönotto helppoa aina tarpeen tullen, eikä sinun tarvitse nähdä sen suhteen ylimääräistä vaivaa ja aikaa ennen juhlia. Kun panostat hyvään ja laadukkaaseen frakkiin, kestää tämä juhlapuvuista arvokkain puku vuosien ajan käyttökelpoisena ja jopa isältä pojalle, sillä frakki on tarkkaan määritelty asukokonaisuus ja säilynyt jo vuosien ajan muuttumattomana, eli siihen ei muotivirtaukset vaikuta.

Laadukas frakki säilyy vaikka isältä pojalle. Lue ohjeet, kuinka puet frakin oikein täältä.

Vuokrauksen helppous

Jos päädyt hankkimaan frakin vuokralle, on siinäkin paljon etuja, kun teet sen ammattitaitoisesta liikkeestä. Asiantunteva ammattilainen osaa rakentaa ja muokata tyylikkään frakkikokonaisuuden juhlapäivää varten nopeasti ja vaivattomasti, jonka jälkeen koko paketti on valmis ilman, että sinun tarvitsee uhrata asialle ylimääräisiä ponnisteluja. Juhlien jälkeen frakki palautetaan takaisin liikkeeseen, eikä sinun tarvitse myöskään miettiä sen huoltoa tai pesua, jotka jäävät yleensä vuokraajan tehtäväksi –  toki tämä käytäntö vaihtelee riippuen vuokraajasta. Ja onhan frakin vuokraus aina selkeästi edullisempi vaihtoehto.

HUOM! Päädyit sitten hankkimaan frakkisi omaksi tai vuokralle, olethan liikkeellä hyvissä ajoin, jotta sopiva frakki löytyy ja jotta juhlapukuun keretään tehdä tarvittavat muokkaukset.

Frakki on tarkoin määritelty asukokonaisuus, johon kuuluu musta, edestä avoin hännystakki, mustat housut, valkoinen frakkipaita, frakkiliivi tai -vyö, rusetti sekä mustat kiiltonahkaiset kengät.

Kantajalleen hyvin istuvassa frakissa kelpaa juhlia! Frakkipuku Kaleva, frakkipaita, -liivi, -rusetti sekä taskuliina Matex.

Mies, meiltä Aaron’silta saat kaiken tarvittavan tyylikkääseen juhlapukeutumiseen! Meiltä saat myös laadukkaat frakkikokonaisuudet omaksi tai vuokralle, aina asiantuntevan palvelun kera. Tarvittavat muokkaustyöt teemme omassa ompelimossamme, ammattitaidolla. Tervetuloa!

Pörssi ry on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ainejärjestö, johon voivat kuulua jäseninä kaikki Jyväskylän yliopistossa kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat. Pörssi ry on perustetu 8.2.1968 ja meneillään oleva juhlavuosi huipentuu 24.11. Pörssi ry:n 50. vuosijuhliin Jyväskylän Paviljongilla. Lisätietoa vuosijuhlasta voit lukea sille omistetuilta kotisivuilta.

Aaron’s onnittelee 50-vuotiasta Pörssi ry:tä!

Santeri ja Jussi valmiina Pörssi ry:n 50. vuosijuhlaan!