Hatusta se ajatus lähti – Lassi & Arion

In Miesten pukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Muutama viikko takaperin Vääräsen Lassi astui sisään meille Aaron’siin. Tutustuimme Lassin kanssa jo viime kesänä, jolloin mies etsi ja löysi tarvitsemansa juhlapuvun meiltä. Tällä kertaa Lassilla oli etsinnässä tyylikäs, Emma Gaalan punaiselle matolle sopiva päähine, sillä mies toimii Arionin solistina ja yhtye oli saanut Emma-ehdokkuuden vuoden metallialbumi -kategoriassa. Tälläkään kertaa Lassin ei tarvinnut lähteä meiltä tyhjin käsin, sillä löysimme hänen tyyliinsä sopivan, hienon viininpunaisen Borsalinon hatun, jossa mies juhli gaalailtana edustavana.

Arion on kovassa nosteessa oleva metalliyhtye ja lähdössä massiiviselle Euroopan kiertueelle huhti-toukokuussa. Tyylikäs metallimusiikki saa myös meidän liikkeessämme aika ajoin soittoaikaa ja mieltä lämmittää suuresti, kun oman kotikylän nurkilla kasvaneen miehen ääntä kuulee radioaalloilla. Emma Gaalan jälkeen sovimme Lassin kanssa, että hän tulisi käymään meillä Aaron’silla ja Harri stailaisi hänelle pari erilaista, miehen tyyliin sopivaa lookia, ja tallentaisimme session blogimme kuviin.

Seuraavaksi siis luvassa kuvallista todistusaineistoa siitä, että vaikka olemmekin ns. herrain pukimo, löytyy meiltä vaatteita kaiken tyylisille miehille – vaikkapa juuri Lassin tyyliselle karismaattiselle metallimiehelle. Lisäksi myös asiaa Arionista ja yhtyeen tulevista kuvioista.

Uudessa nosteessa

Arion on raikasta ja modernia sinfonista metallia soittava yhtye, joka on perustettu vuonna 2011. Lassi Vääräsen upeaa ääntä on yhtyeen riveissä kuultu vuodesta 2015 lähtien. Muita yhtyeen jäseniä ovat Iivo Kaipainen (kitara), Topias Kupiainen (rummut), Arttu Vauhkonen (kosketinsoitin) sekä Georgi Velinov (bassokitara). Moni muistaa Arionin vuoden 2013 Eurovision laulukilpailun Uuden Musiikin Kilpailusta (UMK), missä se sijoittui viidenneksi kappaleella ”Lost”. Arion on ollut Emma-ehdokkaana myös vuonna 2015, vuoden tulokas -kategoriassa.

Arion on julkaissut kaksi albumia; esikoisalbumi ”Last of Us” vuonna 2014 sekä viime vuoden lokakuussa julkaistu ”Life is Not Beautiful”, joka on saanut musiikkipiireissä loistavan vastaanoton, ja joka oli siis ehdokkaana vuoden 2018 metallialbumiksi Emma Gaalassa. Levyltä on julkaistu singleinä kappaleet ”Through Your Falling Tears”, ”No One Stands In My Way”, ”Unforgivable” sekä ”At The Break of Dawn”, joka on kerännyt yli kolme miljoonaa striimiä Spotifyssä ja jota on kuultu myös paljon radioaalloilla. Arionin suosio on kovassa nosteessa tällä hetkellä.

Siirtykäämme tyylikkäästä musiikista tyylikkäisiin vaatteisiin; seuraavaksi esittelemme Harrin Lassille loihtimat, keskenään erilaiset, mutta erittäin särmät asukokonaisuudet. Lassi kertoi käyttävänsä aika vähän värejä, ja esiintymisvaatteetkin ovat yleensä painottuneet mustaan. Harri oli valinnut Lassin asuihin kuitenkin myös värejä, hillitysti ja hyvällä maulla.

Lassin look 1

”Näitä en olisi itse ikinä valinnut”, totesi Lassi, kun katseli itseään peilistä yllään seuraavat Harrin valitsemat vaatteet: Stenströmsin tuotepesty vaaleansininen kauluspaita, Oscar Jacobsonin sininen irtotakki, siniruudulliset Alberton villaflanellihousut sekä PBO:n puolikiiltävät yönsiniset nahkakengät. Pitkä, pippuritweedkuosinen PBO:n villakangastakki, Amanda Christensenin oranssiruutuinen villahuivi, konjakinruskea Stetsonin mokkalippis sekä Saddlerin ruskeanahkainen weekend bag täydentävät Lassille rakennetun, särmän reissutyylin. Vaikka tyyli poikkeaa Lassin totutusta tyylistä, näyttää hän siinä hyvin luontevalta – ja pirun hyvältä.

Lassin look 2

”Nuo näyttää hyvältä”, kuului Lassin kommentti, kun näki seuraavaan asuun Harrin valitsemia vaatteita: Cavalieren viininpunaisen irtotakin, Matexin paisleykuvioisen, viininpunaisen huivin, Formal Fridayn mustat pillifarkut, sekä konjakinruskeat brogue-tyyliset PBO:n nahkakengät. Tämän upean tyylin kruunasi Emma Gaalastakin tuttu Porsalinon viininpunainen hiushuopainen fedora. Tässä tyylissä Lassi näytti olevan kuin kotonaan.

Kumpi Lassin tyyli säväyttää Sinua enemmän?

Kiitos Lassi käynnistä sekä ennakkoluulottomasta heittäytymisestä Harrin stailausleikkiin. Aaron’sin väki toivottaa kaikkea hyvää ja menestystä jatkoon! Ja tervetuloa taas käymään!

Arion on lähdössä lähes neljänkymmenen keikan Euroopan kiertueelle Battle Beastin kanssa huhtikuussa, mutta nousee sitä ennen Jyväskylän Lutakon lavalle lauantaina 2. maaliskuuta, yhdessä Tyrantin kanssa. Keikalle vahva suositus, jos räjähtävän upea ja melodinen metallimusiikki kolahtaa. Lippuja keikalle myy Jelmu sekä Lippupiste.

Kiitos postauksen kuvauspaikkana toimineelle Harry’s Pubille.