Suomen Häämessut – sulhastyylejä part 1

In Juhlapukeutuminen, Sulhasen pukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Suomen Häämessujen sulhastyylit on toteutettu yhteistyössä Hiussalonki Ykköset kanssa.

Alkuvuosi on juhla- ja häämessujen aikaa. Viime lauantaina 16.2.2019 Suomen Häämessut rantautui jälleen Jyväskylän Paviljongille, tarjoillen laadukkaan kattauksen näytteilleasettajia, inspiraatiota, ideoita ja hyödyllistä tietoa kaikille hääjuhlia suunnitteleville tai aiheesta kiinnostuneille. Päivän aikana lavalla nähtiin myös näyttäviä juhlapukunäytöksiä, joissa esiteltiin tämän hetken upeimpia juhlatyylejä morsiamille, sulhasille, bestmaneille, kaasoille sekä häiden juhlavieraille.

Tänäkin vuonna saimme olla mukana Suomen Häämessujen juhlahumussa, sillä stailasimme näytöksiin tyylikkäitä sulhasia tuttuun tyyliin yhdessä Hiussalonki Ykköset kanssa; The National Wedding Show:ssa esittelimme kaksi ja Sulhaset by Vaatetusliike Aaron’s & Hiussalonki Ykköset -näytöksessä yhteensä 14 näyttävää sulhastyyliä, kahdeksan komean mallin voimin.

Suomen Häämessujen upeat juhlapukunäytökset kiinnostivat yleisöä.

Tässä postauksessa esittelemme teille ensimmäisen kattauksen viikonlopun näytöksissä esiintyneitä juhlatyylejä; sulhaset frakin, shaketin, kahden smokkipuvun, tumman liivipuvun sekä yhdistelmäasun kera. Parin viikon kuluttua esittelemme toisen setin upeita, sulhasille sopivia juhlatyylejä.

Joten ei muuta kuin s’il vous plait & saa inspiroitua!

Aaron’sin Harri ja Hiussalonki Ykkösten Maija työn touhussa takahuoneessa.

Frakki

Frakki on juhlapuvuista arvokkain, ja se sopii loistavasti myös näyttävien hääjuhlien sulhaselle. Frakki on tarkoin määritelty juhlapuku, johon kuuluu hännyksellinen frakkitakki ja -housut, valkoinen frakkipaita, rusetti ja taskuliina, valkoinen frakkiliivi tai -vyö, sekä lakeripintaiset mustat ja nauhalliset kengät. Halutessaan frakin kanssa voi pukea valkoiset hanskat.

Frakki omaksi vai vuokralle? Lue aihetta käsittelevä postauksemme täältä. Ja täältä voit lukea ohjeet siihen, kuinka frakki puetaan oikeaoppisesti.

Valtterin yllä on frakki, joka on korkea-arvoisin juhlapuku. Frakki sopii loistavasti myös näyttävien hääjuhlien sulhaselle.

Valtterin yllä Kalevan frakkipuku, Matexin frakkipaita, frakkiliivi, rusetti, taskuliina ja hanskat, sekä Playboyn kengät.

Shaketti

Shaketti on herrojen päiväpuku ja sulhasten suosima juhla-asu. Shakettia voidaan etiketin mukaan käyttää ennen klo 18.00 vietettävissä juhlallisuuksissa, mutta jos juhlat jatkuvat yömyöhään, tulisi asu vaihtaa smokkiin tai muuhun iltaan sopivaan pukuun. Shakettiin kuuluu harmaa tai musta lievetakki, mustaharmaaraidalliset housut ja liivi, joka tilaisuudesta riippuen on yleisimmin harmaa, mutta myös hillityn värikkäällä liivillä voi piristää juhlatyyliä. Shaketin kanssa kaulaan solmitaan solmio tai huivimainen plastron.

Janne esitteli lavalla shaketin, joka on sulhasten suosima, näyttävä päiväpuku.

Jannen yllä Kalevan shaketti, Matexin shakettipaita, Cavalieren liivi, Matexin solmio ja taskuliina, sekä Topmanin kiiltonahkakengät.

Shaketin kanssa kaulaan voi solmia kuvan mukaisella tavalla solmion tai vaihtoehtoisesti huivimaisen plastronin.

Smokki

Tupakkatakki eli smokin jacket, jonka tunnemme parhaiten smokkina, on ilta- ja gaalapuku, jota etiketin mukaan käytetään vasta klo 18.00 jälkeen alkavissa juhlissa. Toki sulhanen voi pukeutua smokkiin jo aiemmin alkavaan hääseremoniaan, jos juhlien luonne ja puitteet sen sallivat – tai suorastaan vaativat. Klassinen, silkkikauluksellinen smokki on yleensä musta tai tummansininen, mutta viikonlopun juhlanäytöksessä esittelimme myös trendikkään harmaan smokin, joka sopii loistavasti myös sulhasen puvuksi. Smokkiin kuuluu smokkipaita, rusetti sekä silkkinen vyö tai liivi.

Lisää pukeutumisetiketeistä voi lukea täältä.

Henri esitteli lavalla klassisen tyylikkään, mustan smokin.

Henrin yllä Kalevan musta smokki, Stenströmsin smokkipaita sekä Matexin rusetti ja taskuliina.

Henryn yllä upea Wilforstin harmaa smokki, joka on trenditietoisen sulhasen valinta.

Henryn yllä Wilforstin harmaa smokki, Matexin smokkipaita, Amanda Christensenin rusetti ja taskuliina sekä Topmanin kiiltonahkaiset nauhakengät.

Tumma liivipuku

Tumma puku käy kaikkiin juhlallisuuksiin riippumatta kellonajasta, ja se on tyylikäs valinta myös sulhasen juhla-asuksi. Asun juhlavuutta nostaa puvun alle puettu liivi. Tumma puku voi olla musta, yönsininen tai tummanharmaa puku, jonka kanssa voi käyttää asusteita omien mieltymysten – tai vaikkapa hääjuhlan teemavärien mukaisesti. Tumman puvun kanssa juhlavin paitavalinta on yleensä valkoinen.

Toni esitteli näytöksessä Cavalieren tummansinisen liivipuvun.

Tonilla yllään hieno, tummansininen Cavalieren liivipuku pirteällä, Stenströmsin persikansävyisellä solmiolla. Valkoinen kauluspaita ja taskuliina myös Stenströmsin, kiiltonahkaiset kengät Lund.

Yhdistelmäasu

Hääjuhlat ovat jokaisen hääparin omat juhlat, joihin heillä on lupa pukeutua juuri omien mieltymystensä mukaisesti. Kaikki sulhaset eivät suinkaan halua pukeutua pukuun, vaan esimerkiksi rennompi yhdistelmäasu voi tuntua monen mielestä mieluisammalta vaihtoehdolta. Yhdistelmäasuun saa juhlavuutta valkoisella kauluspaidalla, vaikka muut asun elementit olisivatkin rennon casualeja.

Hyödyllisiä vinkkejä juhlapukujen valintaan, hankintaan ja itse hääpäivään liittyen voitte lukea vuodentakaisesta postauksestamme täältä.

Sami esitteli lavalla tyylikkään yhdistelmäasun, joka sopii loistavasti vaikkapa rennommalle kesäsulhaselle tai siviilivihkimiseen.

Samin yhdistelmäasun klubitakki Cavaliere, kauluspaita Eterna, solmio Stenströms, taskuliina Matex ja vaaleat housut Meyer.

Lämmin kiitos upeille sulhasmalleille Akselille, Henrille, Henrylle, Jannelle, Nikolle, Samille, Tonille ja Valtterille, tyylikkäästä heittäytymisestä!
Ja iso kiitos myös Hiussalonki Ykkösten poppoolle, jälleen kerran mukavasti sujuneesta yhteistyöstä!

HOX Tulevat hääparit!

Tiesittehän, että kaikissa sulhasen ja bestmanien asuihin liittyvissä kysymyksissä voitte kääntyä meidän puoleemme – meiltä saatte asiantuntevaa ja yksilöllistä palvelua sekä laadukkaat tuotteet. Jos toiveidenne mukaista asua ei löydy heti valmiina, tilaamme tai teetätämme sen teille. Meiltä myös oman ompelimon vaatturipalvelut – tervetuloa katselemaan, suunnittelemaan ja sovittelemaan!

Hääkampauksien suunnittelussa ja toteutuksissa puolestaan Hiussalonki Ykköset tarjoaa yksilöllisiä kampaamo- ja parturipalveluita – vankalla kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla. Klikkaa sivuille ja lue lisää! Maijan instasta voit ihastella lisää hänen kädenjälkeään.