Pitti Uomo – muoti vs. tyyli?

In Miesten pukeutuminen by Harri Pii

Samaan aikaan, kun meillä Suomessa vietetään talvista ja seesteistä tammikuuta, maailman muotikeskuksissa tapahtuu; 9.-12.01. Italian Firenzessä järjestettiin jo 93. kerran Pitti Uomo, tuo miesten muodin merkittävin messutapahtuma maailmassa, joka keräsi jälleen kymmeniä tuhansia sisäänostajia, muotivaikuttajia ja median edustajia ympäri maailman. Pitti Uomo on ammattilaisille suunnattu tapahtuma, joka järjestetään kahdesti vuodessa; tammikuussa esitellään tulevan syksyn ja talven muoti, kesäkuussa seuraavan vuoden kevät/kesä -muoti.

Vaatevalmistajat tulevat Pitti Uomoon suurelta osin Italiasta, mutta myös kansainvälisten merkkien määrä kasvaa vuosittain – tällä kertaa tapahtumassa oli mukana yli 1200 vaatemerkkiä. Pitti Uomo valitsee joka vuosi tapahtumaansa teemamaan ja tällä kertaa valinta suosi ansaitusti Suomea; ”Guest Nation Finland” -hankkeeseen valittiin yhteensä kahdeksan suomalaista vaatemerkkiä ja messuilla olivat mukana mm. Teemu Muurimäen Formal Friday, Turo yhdessä Ikla Wrightin kanssa sekä R-Collection yhteistyössä Maria Korkeilan kanssa. Pitti Uomossa nähtiin myös liikkeestämme tuttuja vaatemerkkejä, mm. laadukkaista paidoista kuuluisan Stenströmsin ja kotimaisen Frenn Helsinki -brändin, jonka tyylikkäitä villakangastakkeja löytyy liikkeestämme.

Ruutua, samettia, värejä ja kuoseja – silti harmonisen tyylikäs ja muodikas yhdistelmä. Anttonin villakangastakki Frenn Helsinki, huivi Matex, päähine Stetson, neule Stenströms, samettihousut Meyer.

Villakangastakki Frenn Helsinki, huivi Matex, neule ja kauluspaita Stenströms, housut Meyer, solmio Portia, kengät Playboy.

Helsingin Sanomien artikkelissa käydään kattavasti läpi viikon takaisen muotitapahtuman antia ja jos Pitti Uomoa on uskominen, myös ensi syksynä ja talvena pukeudutaan vahvasti vakosamettiin ja eri villakankaisiin, tovin pinnalla ollut kapea lahjemuoti levenee reilusti, hatut ovat edelleen pop ja se kaikista tyylikkäin asuvalinta on hyvin leikattu, istuva ja laadukkaasta kankaasta valmistettu puku. Väreistä erityisesti eri ruskean ja punaisen sävyt, sininen, oranssi ja vihreä sekä kuoseista varsinkin ruutu ovat isosti näkyvillä.

Vakosametti jatkaa vahvana trendinä myös tulevana talvena. Samettibleiseri Oscar Jacobson, taskuliina Amanda Christensen, samettihousut Meyer, neule ja kauluspaita Stenströms, solmio Portia.

Asu, joka on takuulla trendikäs myös tulevana talvena!

Eri muotilehdet ovat pullollaan muotitapahtuman antia ja usein kuvissa keikaroikin hyvin persoonallisia pukeutujia, joiden asukokonaisuudet lähentelevät jo ”riikinkukko”-tyyliä. Monen mielestä muotikuvien pukeutumistyyli ei kuulu Suomen katukuvaan, sillä olemmehan tunnetusti hillittyjä pukeutujia – ja eihän muoti voi olla tyylikästä. Vai voiko?

Klassinen päähine ja villakangastakki yhdistettynä trendikkään poolon kanssa. Päähine Stetson, villakangastakki Sand, silkkihuivi Matex, taskuliina Amanda Christensen.

Tyylikäs päällystakki voi olla sävyltään myös vaalea!

On kuitenkin ilahduttavaa, että enenemässä määrin myös miesten keskuudesta löytyy heitä, jotka odottavat innolla uusia värejä, kuoseja ja malleja saapuvan liikkeisiin ja jotka tykkäävät pukeutua hyvinkin persoonallisesti, mutta silti tyylikkäästi. Heitä, jotka eivät halua hukkua harmaaseen massaan -vaikka pukeutuisivatkin harmaaseen.

Oscar Jacobsonin vaaleanharmaa villaflanellipuku yhdistettynä Sandin tummanlilaan pooloon, eli ”roll overiin”, on rennon tyylikäs ja supermuodikas yhdistelmä. Taskuliina Amanda Christensen.

Ruskea PBO:n nahkakenkä kruunaa tyylikkään asukokonaisuuden.

Pukeutuminen on aina hyvin henkilökohtainen asia; toisen mielestä tummansinisessä on liikaa väriä ja toisen mielestä värejä tulee olla päästä varpaisiin ja mahdollisimman runsaasti. Näin pukeutumisasiantuntijan näkökulmasta tärkeintä kuitenkin on, että omissa vaatteissa viihtyy, ne imartelevat vartaloa oikealla tavalla ja oma tyyli sekä persoona kävelevät käsi kädessä. Näin pukeutuessaan ihminen kantaa itsensä usein hyvällä ryhdillä ja herättää positiivista huomiota.

Pukujen lahkeet ovat olleet jo pitkään suoria – trenditietoinen valitsee kuitenkin lahkeen, jossa on leveä upslaaki. Puku Oscar Jacobson, soljelliset nahkakengät PBO.

Laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin kannattaa aina panostaa, olit sitten uusimpien muotivirtauksien metsästäjä tai hillitymmän pukeutumisen ystävä. Pukeutuminen ei ole myöskään vakava asia ja suosittelemme sovittelemaan myös itselle vieraammalta tuntuvia asukokonaisuuksia, sillä saatat yllättyä positiivisesti. Ammattitaitoisen myyjän läsnäoloa kannattaa aina 100% hyödyntää, esimerkiksi utelemalla hyödyllisiä vinkkejä tai näkökulmia, oman tyylin piristämiseksi.

Hatut ovat nyt sekä tulevaisuudessa pop! Trilby-hattu Stetsonin, sammalenvihreä villakangastakki Sand, villacashmere-huivi Amanda Christensen.

Upean särmikäs asukokonaisuus on sekoitus sammalenvihreää, ruskeaa, harmaata sekä kukkaa. Kukallinen paita Sand, prässihousut Meyer.

Ja vaikka ei suoraan perustaisikaan uusimmasta muodista vaan luottaa tuttujen klassikoiden voimaan, voi muodikkaita värejä ja kuoseja ottaa omaan pukeutumiseen silti hillitysti, esimerkiksi asusteiden muodossa. Vaikka odotammekin jo innolla uusia muotituulia ja kevätsesonkia, ovat ajattoman tyylikkäät klassikkovaatteet aina in. Usein kuitenkin klassikoillakin on tapana päivittyä sesonkien ja muodin mukana, joka on erittäin piristävää.

Todella tyylikäs ja muodikas asukokonaisuus, jossa on yhdistetty kukkaa, hillittyä ruutua sekä murrettuja värejä.

Kuosien ja värien hillityn tyylikäs liitto. Kukallinen paita Sand, ruudullinen bleiseri Cavaliere, taskuliina Amanda Christensen.

Persoonallisen tyylikäs nahkakenkä PBO.

Viikon takainen Pitti Uomo oli vasta alkusoittoa alkutalven muotitapahtumille, sillä muutama päivä sitten Berliinin muotiviikot saivat päätöksensä ja helmikuussa ovat vuorossa mm. muotikaupungit Pariisi, New York sekä Lontoo. Ennen kuin pääsemme nauttimaan näiden muotiviikkojen antimista tulevana syksynä ja talvena, on luvassa pirteä kevät & kesä 2018 -muoti – jolle teemmekin parhaillaan tilaa liikkeessämme.

Voiko siis muodikas olla tyylikästä – tai tyylikäs muodikasta? Aaron’sin vastaus on ehdottomasti kyllä, kun pukeudutaan hyvällä maulla ja jokaisen oma persoona huomioiden.

Jos tyylisi kaipaa pientä piristystä tai vaatevarastosi kunnon päivitystä, tule meille – asiantuntevat ja ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua, oli kyse sitten arki-, työ- tai juhlapukeutumisesta.