Rusetti kaulassa kohti uutta vuotta!

In Juhlapukeutuminen, Miesten asusteet by Harri Pii

Kiitos postauksen kuvauspaikkana toimineelle Harry´sille.

Vuosi 2018 on aivan pian historiaa ja on aika kääntää katseet kohti vuotta 2019. Ja mikä olisikaan parempi tapa vastaanottaa uusi vuosi kuin kilistellä riemukkaasti maljoja hyvässä seurassa, tyylikkäästi pukeutuneena, ilotulitusrakettien poksahdellessa taustalla.

Pohditko parhaillaan, kuinka pukeutua vuodenvaihteen juhlallisuuksiin? Jos haluat olla se juhlien tyylikkäin pukeutuja, valitse fiksu ja casual yhdistelmäasu leikkisän rusetin kera. Rusetit ovat jälleen nousseet tyylitietoisten miesten suosioon ja niitä näkee nykyisin ilahduttavan paljon kaikenikäisillä pukeutujilla. Näin uuden vuoden kunniaksi seuraavaksi olisi luvassa pari sanaa rusetin historiasta sekä ruseteilla höystettyjä asuja, jotka sopivat uuden vuoden viettoon.

Anttonin takki, liivi ja housut PBO, paita Stenströms, rusetti Matex. Niilon takki Kaleva, housut Sand, paita Stenströms, rusetti ja taskuliina Matex, olkaimet Helsingin Olkain, kengät Playboy.

Edeltäjät 1600-luvulla

Rusetti on asuste, joka sidotaan kaulaan. Solmion tavoin myös rusetin edeltäjinä pidetään kaulaan useaan kertaan käärittyjä kaulaliinoja, joiden avulla kroatialaiset palkkasoturit erottautuivat muista kolmikymmenvuotisessa sodassa 1600-luvulla – tästä sana cravat on lähtöisin. Myöhemmin kaulassa pidettävää koristetta sidottiin erilaisin solmuin ja silmukoin myös muiden eurooppalaisten toimesta, asusteen muuttaen muotoaan vuosien saatossa. Nykyisen mallinen itsesolmittava rusetti voidaan katsoa olevan lähtöisin 1870-luvulta.

Anttonin persoonallinen asu on kuin ilotulitus, yhdistelmä kuvioita ja värejä. Villakangastakki, liivi ja housut PBO, kauluspaita Stenströms, rusetti Matex.

Viime vuosikymmenten aikana itsesolmittavien rusettien rinnalle on tullut lukematon määrä erilaisia valmiiksi solmittuja rusetteja, kun taas perinteiset mallit ovat käyneet harvinaisiksi – niitä pidetään nykyisin lähinnä etiketin mukaisesti frakkien ja smokkien kanssa.

Niilon klassinen, mutta särmä asu sopii uuden vuoden juhlintaan. Takki Kaleva, housut Sand, paita Stenströms, asusteet Amanda Christensen, kengät Playboy

Amanda Christensenin timanttikärkinen rusetti sopii trenditietoiselle rusetinystävälle. Irtotakki Kaleva, kauluspaita Stenströms, kukallinen taskuliina Amanda Christensen.

Mikä väri, mikä malli?

Parhaimmat ja hienolaatuisimmat rusetit valmistetaan laadukkaista luonnonkuiduista, kuten silkistä, mutta myös hienoja villaisia, puuvillaisia, pellavaisia, samettisia ja tweed-kankaisia rusetteja on saatavilla. Riippuen kankaasta, väristä, mallista ja kuvioinnista voi rusetin pukea hienoon juhlaan tai osaksi siistiä, casualia asua. Juhlava silkkirusetti sopii puvun tai yhdistelmäasun kanssa pidettäväksi ja hyvin moni sulhanen valitseekin tänä päivänä trendikkään rusetin hieman virallisempana pidetyn solmion sijaan.

Valmiiksi solmittu sekä itsesolmittava rusetti – kumman sinä valitset? Rusetit Amanda Christensen.

Itsesolmittavan rusetin kuuluu näyttää siistiltä, mutta silti itse solmitulta. Rusetti ja taskuliina Amanda Christensen.

Valmiiksi solmittuja rusetteja on saatavilla erimallisina ja kaikissa sateenkaaren väreissä, yksivärisinä tai kuvioituina, ja rusetteja valmistetaan nykyisin myös muista materiaaleista, kuten nahkasta. Pelkästään rusettia ja taskuliinaa vaihtamalla on erittäin helppo muuttaa asun henkeä tilaisuuden mukaan.

Niilon tyylikäs ja hillitty smart casual -asu herää henkiin pirteän punaisten asusteiden avulla. Takki Kaleva, housut Sand, paita Stenströms, rusetti ja taskuliina Matex, olkaimet Helsingin Olkain.

Tyylitaituri yhdistelee erilaisia kuivioita ja kuoseja niin, että ne muodostavat yhdessä silmiä hivelevän ja harmonisen asukokonaisuuden. Irtotakki Kaleva, housut Sand, paita Stenströms, rusetti ja taskuliina Matex, olkaimet Helsingin Olkain.

Moni tyylitajuinen rusetinystävä on sitä mieltä, että se ainoa ja oikea rusetti on juurikin perinteinen itsesolmittava malli, eikä valmiiksi solmittuihin sovi kajota. Niin tai näin, mielestämme molemmat mallit ovat tyylikkäitä vaihtoehtoja, kunhan ne sopivat tilaisuuden henkeen ja kantajansa persoonaan.

Rusetin solmiminen on taito, jonka vain harva hallitsee nykyään. Klikkaa tästä videoon, jossa näytetään kädestä pitäen, kuinka solmit rusetin oikeaoppisesti. Mutta muista, että tämäkin taito vaatii harjoittelua, eikä solmun opettelua kannata jättää juhlapäivän aamuun.

Anttonin asu on yhdistelmä ruutua, kukkaa ja toisiinsa soljuvia värejä – ja se on kuin tehty riemukkaisiin uuden vuoden juhliin.

PBO:n upea, ruutukuosinen liiviasu on trenditietoisen ja tyylikkään pukeutujan valinta. Rohkea ja persoonallinen pukeutuja yhdistää sen Stenströmsin kukkakuvioiseen kauluspaitaan ja Matexin kullansävyiseen rusettiin.

PBO:n liivissä on hieno, luumunpunainen takaosa.

Ota uusi vuosi vastaan pirteän juhlavassa rusetissa ja takuulla erotut eduksesi muusta juhlakansasta. Meiltä löydät kaupungin laajimman rusettivalikoiman, tervetuloa! Jos tarvitset apua rusetin solmimisessa – tai missä tahansa pukeutumiseen liittyvässä asiassa, voit aina kääntyä meidän puoleemme, autamme mielellämme.

Loistavaa ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille!