Sammareiden paluu

In Materiaalitietous, Miesten housut by Harri Pii

Jo muutaman vuoden ajan katukuvassa on näkynyt merkkejä vakosametin paluusta. Tuon materiaalin, joka tuo 1970-luvulla eläneille mieleen sen ajan hippityylin yhdessä poolopaitojen, trumpettilahkeiden, ruskeiden sävyjen ja paksujen sukkahousujen kanssa. Muoti virtaa sykleissä ja kyseinen vuosikymmen näkyykin jälleen tämän hetken pukeutumistrendeissä. Jos haluat pukeutumiseesi sopivan ripauksen 70-lukua, vedä jalkaasi vakosamettihousut eli sammarit – niillä voit luoda siistin ja casualin tai rennon vapaa-ajan lookin ilman, että asu huutaa liikaa 70-lukua. Joko innostuit?

Seuraavaksi luvassa materiaalitietoutta sekä sammareiden ympärille rakennettuja asukokonaisuuksia.

70-luku ja vakosametti näyttäytyvät jälleen pukeutumismuodissa.

Mistä vakosametti on tehty?

Vakosametiksi kutsutaan tiheänukkaista kangasta, jonka nukkapinnassa on vakoja. Kankaan englanninkielinen nimitys on ”corduroy”. Vakosamettikangas voidaan valmistaa puuvillasta, villasta, keinokuiduista tai näiden sekoituksista, ja siitä valmistetaan mm. housuja, takkeja sekä sisustustekstiilejä. Vakosametti on miellyttävän tuntuinen, kestävä ja lämmin kangasmateriaali silloin, kun se on työstetty huolellisesti ja kankaassa on käytetty myös laadukkaita luonnonkuituja. Markkinoilla on saatavilla sekä hyvä- että huonolaatuista vakosamettia, joten olethan tarkkana, että saat rahoillesi vastinetta.

Vakosametiksi kutsutaan tiheänukkaista kangasta, jonka nukkapinnassa on vakoja. Meyerin vakosamettihousuissa eli sammareissa on mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Vakosametin pinnan kuuluu olla pehmeää ja samettista, ja laadukas kangas laskeutuu kauniisti. Vakosamettivaatteet soveltuvat parhaiten siistiin sisäoleiluun, sillä kankaalla on myös yksi ei niin miellyttävä ominaisuus – se kerää muita housuja herkemmin pölyä. Tämä korostuu erityisesti silloin, jos kangas on valmistettu yksistään keinokuiduista ja sen nukkapinta on harva. Joten jälleen suosittelemme panostamaan laatuun. Vakosamettivaatteeseen tarttunut pöly saadaan kuitenkin poistettua kätevästi pölynpoistajan tai vaateharjan avulla.

Meyerin sammareista löytyy väri jokaiseen makuun. Housujen materiaalina on käytetty sekä puuvilla-, että  villasekoitteisia vakosamettikankaita, jotka sopivat talven kylmyyteen loistavasti.

Casual sammarilook

Kuvissa esiintyvät Meyerin sammarit ovat laadukkaat ja malliltaan klassiset housut, jotka istuvat hyvin erilaisille vartalotyypeille. Ja mikä parasta, samettihousuista on saatavilla todella makeita värejä, kirkkaista hillittyihin sävyihin. Yhdistä kirkkaanväriset sammarit muuten hillitynsävyiseen irtotakkiin ja kauluspaitaan, niin kokonaisuus on mielenkiintoinen, mutta silti maltillinen. Sammareiden kanssa sopii erittäin hyvin kiiltäväpintaiset nahkakengät, jotka korostavat kankaan hienoa samettipintaa ja tekevät asusta siistin.

Punaiset sammarit Meyer, tummansininen vakosamettikankainen irtotakki Oscar Jacobson, kauluspaita Guide London, taskuliina Amanda Christensen, soljelliset nahkakengät PBO.

Himmeähohtoiset sammarit ja kiiltävänahkaiset kengät ovat loistava yhdistelmä – ne korostavat toistensa parhaita puolia.

Vaatteiden yhdistelemisessä on aina kyse kokonaisuudesta – mikään yksittäinen vaate ei saisi viedä liikaa huomiota tai olla ristiriidassa kokonaisuuden kanssa. Tyylikkäässä ja mielenkiintoisessa asussa on yhdistetty erilaisia materiaaleja, pintoja, kuvioita ja värejä niin, että ne täydentävät toinen toisiaan ja kokonaisuus näyttää silti tasapainoiselta. Ja mikä tärkeintä, asu täytyy rakentaa niin, että sen kantajalla on itsevarma ja hyvä olo.

Ruosteensävyiset sammarit Meyer, kauluspaita Eterna, ruskea vakosamettikankainen irtotakki Oscar Jacobson, taskuliina Amanda Christensen, nahkakengät PBO.

Sammalenvihreä ja vaaleansininen on hienostunut väriyhdistelmä. Sammarit Meyer, kauluspaita Stenströms, silkkisolmio Amanda Christensen.

Rennosti sammareissa

Sammarit ovat pehmeät ja mukavat käytössä, ja ne toimivat ihanteellisesti myös rentoina vapaa-ajan housuina. Yhdistä maanläheiset sammarit ryhdikkääseen, hillitynsävyiseen neuletakkiin tai -paitaan, kiedo kaulaasi neuleen sävymaailmaa toistava huivi ja pue jalkaan siistit kiiltäväpintaiset nahkakengät, niin asu on yhtäaikaa sekä supermukava että siisti.

Rento, mutta siisti vapaa-ajan look, jossa on käytetty harmaan eri sävyjä. Sammarit Meyer, neuletakki Fynch-Hatton, villahuivi Amanda Christensen, nahkakengät PBO, peurannahkaiset käsineet Sauso.

Meyerin vakosamettihousuissa on klassinen ja ajaton leikkaus, ja ne sopivat monelle eri vartalotyypille.

Vinkki! Pukeudu samaan väriin päästä varpaisiin, mutta tee se mielenkiintoisella tavalla näyttämättä tylsältä niin, että leikittelet värin eri tummuuksilla ja pintamateriaaleilla. Valitse esimerkiksi alaosaksi värin tummaa ja yläosaksi vaaleaa sävyä + asusteisiin samoja sävyjä mielenkiintoisilla kuvioilla. Asun täydentää siistit ja tyylikkäät nahkakengät ja käsineet.

Rento ja ruskeavoittoinen asukokonaisuus, jossa on leikitelty värin eri tummuuksilla. Meyerin tummanruskeat vakosamettihousut ovat hienoa Becker-villakangasta, villaneule Fynch-Hatton, villahuivi Chervo, villisiannahkaiset käsineet Sauso, nahkakengät PBO.

Meyerin laadukkaat vakosamettihousut istuvat hyvin ja ovat supermukavat. Ne ovat monikäyttöiset housut, jonka ympärille on helppo rakentaa siisti ja casual tai rento look.

Innostuitko sammareista? Meillä on tarjolla runsas valikoima laadukkaita vakosamettihousuja, tervetuloa sovittelemaan!