Terveiset Juhlamessuilta!

In Juhlapukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Viime lauantaina 19.1.2019 Viherlandia järjesti historiansa toiset Juhlamessut, joissa oli esillä jyväskyläläisiä juhlapukeutumiseen sekä juhlien järjestämiseen erikoistuneita yrityksiä. Messupäivän tarjontaan kuului myös kaksi upeaa juhlapukunäytöstä, joissa esiteltiin yhteensä 20 juhla-asua kera Viherlandian floristien taiteilemin kukkakoristein ja kimpuin. Myös me olimme stailanneet näytökseen neljä tyylikästä miesmallia, jotka esittelivät erilaisiin juhlatilanteisiin sopivia pukukokonaisuuksia: oli juhlavieraan asu, kultahääpäiväänsä viettävän herrasmiehen juhlapuku, sekä ylioppilaalle ja rippijuhlijalle sopivat pukukokonaisuudet.

Seuraavaksi hieman messupäivän fiiliksiä kuvien muodossa sekä esittelyt juhlapukunäytökseen stailaamistamme miehekkäistä juhlatyyleistä.

Viherlandian Juhlamessut järjestettiin 19.1.2019 historiansa toisen kerran.

Viherlandian Juhlamessujen yhteistyöyrityksiä Aaron’sin lisäksi olivat Loihtimo, Sauma, JKU, Ompelimo Atelje Ina, Iittala Outlet, Minna Bakery, Teeleidi, Studio Next Parturikampaamo, Confetti sekä Kampaamo Hinni.

Juhlapukunäytöksessä esiteltiin kaikenikäisille sopivia juhlatyylejä, ja nuorin malleista oli vasta 3-vuotias.

Viherlandian omat floristit olivat taiteilleet kaksi upeaa, täysin kasveista valmistettua juhlalookia.

Juhlalook 1: juhlavieras

Juhlavieraan juhlatyyli on aina riippuvainen juhlan luonteesta. Juhlien kutsukorttiin on yleensä kirjattu toive siitä, kuinka juhlavieraiden toivotaan pukeutuvan, ns. pukukoodi. Noudatathan aina pukukoodia, sillä se on kunnianosoitus niin juhlien järjestäjää, juhlinnan kohdetta sekä muita kanssajuhlijoita kohtaan. Jos et ole varma siitä, kuinka juhliin tulisi pukeutua, tiedustele asiaa silloin suoraan juhlien järjestäjätaholta. Pukukoodeja olemme käsitelleet tarkemmin täällä.

Lauantain näytöksessä esittelimme juhlatyylin, joka sopii loistavasti rentoihin perhejuhliin, esimerkiksi hääjuhlaan, valmistujaisiin tai syntymäpäiväjuhlaan osallistuvalle juhlavieraalle. Ruutukuosinen, kapealinjainen liivipuku sopii trendikkäälle juhlijalle, ja valkoinen kukkakuvioinen kauluspaita, musta rusetti, punasävyinen taskuliina sekä konjakinruskeat nahkakengät kruunaavat juhlatyylin.

Juliuksella yllään trendikäs juhlalook! Liivipuku PBO, kauluspaita Manzini, rusetti Matex, taskuliina Amanda Christensen, nahkakengät mallin omat.

Punainen ruusuviehe sopii hienosti ruutukuosisen liivipuvun ja punasävyisen taskuliinan kanssa.

Juhlalook 2: Kultahääpäivä

Häiden vuosipäivän juhlatyyli voi olla niin rento tai niin juhlava kuin pariskunta itse haluaa. Pyöreitä avioliittovuosia juhliessa voi kuitenkin huoletta pukeutua parhaimpiinsa, esimerkiksi mies tummaan pukuun ja nainen pitkään iltapukuun. Tumman puvun kanssa valkoinen kauluspaita on aina juhlava valinta. Jos haluat valita kaulaasi jotain rennompaa ja tavanomaisesta poikkeavaa, kiedo kaulaasi persoonallinen ascot.

Upeat juhlatyylit, jotka sopivat vaikkapa kultahääjuhlaan. Miehen puku Cavaliere, kauluspaita, ascot ja taskuliina Matex. Naisen iltapuku Ravintola Sauma.

Sepolla yllään yksinkertaisen upea juhlatyyli. Hieno, keskitumma puku Cavaliere, kauluspaita, ascot ja taskuliina Matex, nahkakengät mallin omat.

Juhlalook 3: Konfirmaatiopäivä

Konfirmaatiopäivä on monelle nuorelle tärkeä päivä. Rippijuhlat ovatkin usein ne ensimmäiset omat, isot juhlat, joihin saa pukeutua viimeisen päälle juhlavasti. Nuorten miesten juhlatyylissä voi huoletta käyttää värejä, ja se juhlavin rippipäivän asu on puku tai tyylikäs yhdistelmäasu, nuorekkailla asusteilla ja siisteillä nahkakengillä varustettuna.

Veikolla yllään harmonisen tyylikäs ja juhlava yhdistelmäasu, joka sopii vaikkapa konfirmaatiopäivään. Irtotakki Erla of Sweden, villaflanelli housut Meyer, paita Stenströms, solmio ja taskuliina Amanda Cristensen. Kengät mallin omat.

Trendikkäin pukeutuja valitsee juhlapäivänä asusteisiinsa värejä, pilkkuja ja kukkia.

Kaulukseen kiinnitetty kukkaviehe vie juhlatyylin vielä astetta pidemmälle.

Juhlalook 4: Ylioppilas

Ylioppilasjuhlissa pukeutuminen voi olla hyvinkin vapaamuotoista, mutta meillä Suomessa on totuttu siihen, että nuoret miehet edustavat ylioppilasjuhlissa yleensä tummassa, eli tummansinisessä, tummanharmaassa tai mustassa puvussa. Toki vaaleatkin puvut ovat sallittuja, varsinkin kesällä juhliville. Tuore ylioppilas voi valita kaulaansa joko solmion tai persoonallisen ja trendikkään rusetin. Siististi viikattu valkoinen taskuliina sekä hyvinistuvat ja tyylikkäät nahkakengät täydentävät juhlapäivän tyylin.

Tsekkaa lisää ylioppilasjuhliin sopivia tyylejä täältä.

Tyylikäs ylioppilas valitsee ylleen siniharmaan puvun. Danielilla yllään Cavalieren puku, Stenströmsin paita sekä Matexin rusetti ja taskuliina. Ylioppilaslakki, kengät ja vyö mallin omat.

Kiinnitä kaulukseen yksinkertaisen tyylikäs ja vaaleasävyinen kukkaviehe ylioppilaspäivänäsi – ja erotut takuulla eduksesi muista juhlijoista!

Ylioppilaille sopivia juhlatyylejä upeiden Viherlandian kukkasten kera a´la Aaron’s sekä Ravintola Sauma.

Kiitos mukavasta ja onnistuneesta messupäivästä Viherlandialle sekä myös kaikille muille tapahtumaan osallistuneille yrityksille ja yhteistyötahoille. Iso kiitos myös juhlapukunäytöksissä edustaneille tyylikkäille miesmalleille.

Juhlamessujen näytösten miesmallien pukeutumistyylit olivat Aaron’sin sekä Ompelimo Atelje Iinan käsialaa. Kiitos tyylikkäille malleille, hienosti vedetyistä näytöksistä!