Takkitärpit vol.2

In Miesten ulkoiluvaatteet, yhteistyö by Harri Pii

Kiitos postauksen sporttiset mallit Janne Markkanen & Alexander Kislitsyn/Swimming Jyväskylä

Muutama viikko takaperin esittelimme teille syksyn ensimmäisiä takkitärppejä sekä vinkkejä onnistuneille takkikaupoille (lue postaus täältä). Viime viikkojen aikana Aaron’sin rekit ovat täyttyneet vauhdilla syksyn tyylikkäistä takeista, joten päätimme vielä toistamiseen jatkaa saman aiheen parissa. Ja vaikka pikkupakkasten jälkeen saamme jälleen nauttia lämpimästä ilmavirtauksesta, on tuulelta suojaava ja lämmin takki silti ajankohtainen vaate. Ja iso plussa siitä, jos takki tuo pukeutumiseen myös tyylillisesti sitä jotain – että siinä viihtyy. Seuraavaksi esittelemme teille Swimming Jyväskylä -uintiseuraa edustavan Janne Markkasen sekä Alexander Kislitsyn voimin lisää syksyn upeita takkeja – joten saisiko olla tikattua, villakankaista, pitkää, lyhyttä, istuvaa vaiko rentoa mallia?

Syystakkivalikoima on liikkeessämme nyt parhaimmillaan – tule sovittelemaan ja löydä omasi! Jannen (vas.) tikkitakki Barbour, silkkihuivi Matex, villapipo Stetson, farkut Alberto, kengät Kamik. Alexanderin tikkitakki Barbour, silkkihuivi Amanda Christensen, villapipo Salon Lakkitehdas, farkut Alberto, kengät Barbour.

Tikattua tyylikkyyttä

Kevyt, tikattu takki on klassikko. Alkujaan brittiläinen yläluokka käytti lyhyttä tikkitakkia metsästys-, ratsastus- sekä ulkoilutakkina, mutta viime vuosikymmenten aikana malli on levinnyt myös meidän tavisten keskuuteen ja sitä tapaa katukuvassa varsinkin näin syksyisin sekä keväisin. Laadukkaista ulkoiluvaatteista tunnettu, englantilainen brändi Barbour sekä suomalainen Herold tarjoavat myös tikkitakista erilaisia versioita; on puolipitkää, lyhyttä, istuvaa sekä pusakkamallista vaihtoehtoa, pienellä sekä isolla tikkikuvioinnilla varustettuna.

Barbourin kevyet, lyhyet tikkitakit sopivat rentoon kaupunkiulkoiluun. Stetsonin ja Salon Lakkitehtaan pipot ovat merinovillaa, Matexin ja Amanda Christensenin huivit silkkiä. Kauluspaidat Stenströmsin.

Barbourin tikkitakissa on pientä vinoneliötikkausta ja kauluksesta löytyy Burberry-kuosia.

Barbourin pilottimallisessa tikkitakissa on iso tikkikuviointi. Huivi Amanda Christensen, pipo Salon Lakkitehdas, kauluspaita Stenströms.

Tikkitakki lämmittää syyspäivinä juuri sopivasti ja se on todella monikäyttöinen: luo sen avulla sporttinen kaupunkilook pukemalla se farkkujen, villahuivin ja -päähineen kaveriksi tai voit myös hyvin yhdistää sen siistiin, casual-henkiseen asuun. Rennossa ulkoilussa kevyt tikkitakki on edelleen loistava valinta.

Heroldin puolipitkä ja tyylikäs tikkitakki suojaa myös pakaroita ja reisiä.

Heroldin tikkitakissa on klassinen malli, puolipitkä helma ja tyylikäs tikkikuviointi.

Pitkää vai lyhyttä?

Jos kuljet työmatkoja kävellen tai pyöräillen, tai jos siirtymiset ulkoilmassa kestävät enemmän kuin pari minuuttia, on parempi turvautua pidempään takkiin, joka suojaa myös pakaroita ja reisiä. Reiteen saakka ulottuva takki on myös fiksu valinta silloin, kun takin tulisi istua pidempien neuleiden, neuletakkien tai irtotakkien kanssa. Puvun kanssa se parhain takkivalinta on tyyliltään klassinen ja pituudeltaan puolipitkä tai pitkä takki.

Puolipitkä, tummansininen Erla of Swedenin villakangastakki sopii sekä siistiin arkikäyttöön että tyylikkääseen edustamiseen. Silkkihuivi Amanda Christensen, kauluspaita Stenströms, farkut Alberto, nahkakengät Barbour.

Erla of Swedenin yksinkertaisen tyylikäs villakangastakki.

Laadukkaalla ja tyylikkäällä takilla kelpaa ulkoilla – tänä syksynä sekä vielä vuosienkin kuluttua, kun satsaat laadukkaaseen ja kestävään takkiin. Takit Herold ja Cavaliere.

Moni pitää lyhyemmistä takkimalleista, jotka ulottuvat juuri vyötärölle saakka. Lyhyistä takeista löytyy pusakkamallisia vaihtoehtoja, joissa on vyötäröllä istuvuutta ja mukavuutta tuova resori, mutta myös muotoonleikattuja malleja. Ennen ostopäätöstä pohdithan aina takin käyttötarkoitusta, joka määrittää hyvin pitkälle takin valinnan sen tyylin, istuvuuden, pituuden ja materiaalin suhteen.

Lue aiemmin julkaisemamme tietopaketti liittyen takin käyttötarkoitukseen täältä.

Heroldin villakangastakissa on käytännöllinen huppu. Huivi Matex, kauluspaita Stenströms.

Cavalieren villakangastakki on 100 villaa ja se on laatutietoisen sekä ajatonta tyylikkyyttä arvostavan valinta. Villahuivi Chervo, farkut Alberto. P.S. Villakangastakin kaulukset voi nostaa kuvanmukaisella tavalla myös ryhdikkäästi pystyyn.

Klassisen ja ajattoman tyylikkään takin ilmettä on helppo muunnella erilaisin huivein ja asustein. Sekä Cavalieren villakangastakki että Chervon huivi ovat 100% villaa.

Laadukas ja tyylikäs syystakki etsinnässä? Navigoi osoitteeseen Kauppakatu 28 ja tule tutustumaan laajaan takkivalikoimaamme. Palveleva, ammattitaitoinen & mukava henkilökuntamme auttaa sinua täydellisen takkivalinnan tekemisessä. Lämpimästi tervetuloa!

Swimming Jyväskylä on vuonna 2000 perustettu uimaseura ja se kuuluu Suomen Sinettiseuroihin sekä Uimaliiton HuimaSeuroihin. Seuratoiminnan tavoitteena on edistää eri-ikäisten uimataitoa, ylläpitää ja kehittää harrastajien fyysistä kuntoa, terveyttä sekä henkistä ja sosiaalista hyvinvointia, mm. järjestämällä eri ikäisille laadukasta uimaopetusta sekä tarjoamalla urheilijoilleen mahdollisuuden kilpa-ja huippu-urheiluun. Toiminnan ammattimaisuuden kehittäminen valmennuksen ja hallinnon osalta kuuluvat myös seuran tavoitteisiin. (Toimintalinja, Swimmin Jyväskyä ry.)