Täydellinen takki tammikuussa?

In Miesten ulkoiluvaatteet, Vinkit & ohjeet by Harri Pii

Kiitos postauksen kuvissa esiintyville tyylikkäille herroille Ville Karjalaiselle ja Peetu Lintiselle.

Tammikuu on jo yli puolen välin, ja edelleen odotamme kunnon pakkaspäiviä saapuvaksi – tänä vuonna talvi on päättänyt tulla näille leveysasteille todella myöhään. Kiitos leudon alkutalven, nyt olisi loistavia uutisia kaikille niille miehille, joilla on tapana tehdä vaatehankintoja vasta sitten, kun tarve on konkreettisesti käsillä: valikoimassamme on vielä hyvin jäljellä sesongin laadukkaita vaatteita, mm. tyylikkäitä päällystakkeja, alennettuun hintaan.

Jos päätät lähteä nyt (tai heti, kun ne kunnon pakkaset saapuvat) takkiostoksille, niin tämä postaus on tehty sinulle; seuraavaksi kertaamme hyödylliset ohjenuorat kaikille teille, joilla on kiikarissa täydellinen talvitakki. Ohjeiden soveltaminen minkä tahansa takin hankintaan on sallittua – tai itseasiassa jopa suotavaa.

Laadukas ja ajattoman tyylikäs takki on järkihankinta, jolle löytyy käyttöä usean vuoden ajan. Lue täältä, kuinka pidät huolta mm. takeistasi niin, että ne säilyvät siisteinä vuodesta toiseen.

Mieti käyttötarkoitus

Mieti, millaiseen käyttöön takkia tarvitset; töihin, edustustilaisuuteen, ulkoiluun vai paukkupakkasille. Karkeasti voisi sanoa, että talvea varten jokaisella olisi hyvä olla ainakin yksi siisti edustustakki sekä yksi säänkestävä ”kaupunkitakki” ulkoilua varten. Tämän lisäksi tietysti eri urheilulajien harrastajille on omat lajityypilliset takkinsa. Ammattitaitoinen myyjä toimii jälleen suurena apuna siinä, kun mietitään parasta takkia juuri sinun käyttötarpeitasi varten.

Klassinen villakangastakki toimii loistavana talvikelien takkina töihin, juhliin tai siistiin edustamiseen silloin, kun ulkoilua ei tule pitkiä aikoja kerrallaan. Villakangastakki on talvitakkien klassikko, joka näyttää aina tyylikkäältä ja ajankohtaiselta – vuodesta toiseen. Laadukkain villakangastakki on valmistettu kankaasta, joka sisältää vähintään 80% villaa, jolloin se eristää mm. loistavasti lämpöä.

Klassiset takkimallit ovat monikäyttöisiä ja ajattoman tyylikkäitä. Villellä on yllään Oscar & Jacobin upea villakangastakki sammalenvihreänä.

Tutki pinnan alle

Jos tavoitteenasi on löytää laadukas takki, ota silloin suurennuslasi käteen ja tutki takki tarkasti läpikotaisin; miten kangas on kudottu, miltä takin vuori näyttää, onko saumat ja ompeleet viimeistellyt, mitä tuoteselosteessa kerrotaan, missä takki on valmistettu jne. Laadukkaan takin kyllä tuntee, kun sitä alkaa tarkastella lähemmin. Usein myös tarkoin mietityt yksityiskohdat antavat takille lisäarvoa, esim. erilaiset taskut tai kekseliäät yksityiskohdat voivat olla käytännöllisiä ja hyödyllisiä.

Villakangastakki Hansen & Jacob, irtotakki Cavaliere, kauluspaita Eterna, 100% silkkihuivi ja taskuliina Amanda Christensen, hattu Wigens, housut Meyer.

Villakangastakki muuntautuu tilanteesta toiseen asusteita vaihtamalla. Oscar & Jacobin takki voidaan pukea irtotakin päälle ja siinä on irroitettava toppakaulus, joka on hyödyllinen lisä viimaisina pakkaspäivinä.

Takkia olisi hyvä tutkia myös syvällisemmin, ei vaan pintapuolisesti; missä ja kenties kuka takin on valmistanut, eli onko se valmistettu ekologisesti ja eettisesti, ihmisarvoa ja luontoa kunnioittaen. Valitettavan usein varsinkaan halpamerkit eivät tiedä vaatteidensa todellista alkuperää, joka on aina todella huolestuttavaa. YK:n mukaan vaateteollisuuden hiilidioksidipäästöt ovat suuremmat kuin lento- ja laivaliikenteen yhteensä, ja tästä voimme suurelta osin syyttää ns. pikamuotia, eli mahdollisimman nopeasti ja halvalla tuotettua, ihmisarvoa polkevaa ja luontoa saastuttavaa vaatetuotantoa. Onneksi meillä jokaisella on mahdollisuus tehdä järkeviä ja vastuullisia hankintoja, ostamalla aikaa ja kulutusta kestäviä, sekä vastuullisesti tuotettuja vaatteita, jos vain päätämme niin.

Peetun yllä on FRENN Helsingin sinisävyinen kipparitarkki, jonka kangas on 100% villaa. Kipparitakki on yksi takkien klassikkomalleista, joka on tällä hetkellä erittäin trendikäs.

Huomioi materiaali

Villakangastakki on hyvä esimerkki siitä, että on olemassa materiaaleja laidasta laitaan; on olemassa villakangastakkeja sekä ”villakangastakkeja”. Nimittäin valitettavan isoa osaa takkeja markkinoidaan virheellisesti villakangastakkeina, vaikka ne ovat materiaaliltaan suurimmaksi osaksi keinokuituja. Onneksi tarjolla on myös nimensäveroisia villakangastakkeja, jotka ovat suurimmaksi osaksi, ja jopa 100% villaa. Joten tutkithan aina takin tuoteselosteen tai osta takki asiantuntevasta liikkeestä, jotta et tule huijatuksi.

Laadukkaat luonnonmateriaalit ovat hengittäviä ja lämpimiä, mutta keinokuiduilla voi olla iso merkitys ns. teknisten ominaisuuksien kanssa, tuoden kankaaseen mm. veden- ja tuulenpitävyyttä, tai kestävyyttä. Esim. yleisesti tunnettu Core-Tex on Polytetrafuorieteenistä valmistettu mikrohuokoinen kalvo, jota käytetään veden- ja tuulenpitävissä ulkoiluvaatteissa. Kaikki keinokuidut eivät siis suinkaan ole suoralta kädeltä huonoja vaihtoehtoja. Asiantuntevan myyjän näkemys takin materiaalista ja sen käyttöominaisuuksista onkin aina ensisijaisen tärkeä, jotta myös materiaalin suhteen takkivalinta olisi onnistunut.

Päähine Stetson, kaulaliina Matex, päällystakki Frenn Helsinki, puuvillahousut Meyer, kauluspaita Guide London.

Villa on loistava takkimateriaali korkean lämmöneristyskykynsä ja hengittävyytensä vuoksi. Villan rasva hylkii myös luontaisesti likaa ja vettä, jonka johdosta se sopii myös kosteammille keleille. Lue lisää villan loistavista ominaisuuksista täältä.

Voisiko sinulle löytyä täydellinen talvitakki näin tammikuussa? Tyylikäs takki, joka palvelisi uskollisesti tulevina kuukausina – sekä tulevina talvina? Meiltä Aaron’silta löytyy vielä hajakokoja klassisen tyylikkäitä, laadukkaita ja kestäviä takkeja, kaikenkokoisille miehille. Alakerran outletissa kaikki takkimallit vähintään -50%, muu sesongin valikoima vähintään -20%.

Tervetuloa tekemään vastuullisia ja laadukkaita vaatehankintoja, asiantuntevaan ja palvelevaan liikkeeseemme!