3 x casual look for winter

In Miesten pukeutuminen, Vinkit & ohjeet by Harri Pii

Loistavaa tätä vuotta! Vaikka elämme jo tammikuun alkua ja kuljemme jälleen kohti valoisampia päiviä, ei talvi näillä leveysasteilla ole vielä kunnolla alkanut, vaan kipakat pakkaset antavat vielä odottaa itseään. Tulevaa ajatellen nyt olisikin loistava aika tehdä laadukkaita löytöjä omaan vaatekaappiin, sillä sesongin vaatteita on vielä hyvin jäljellä ja ne myydään vieläpä alennettuun hintaan – osa jopa puoleen hintaan! Ja kun teet järkeviä hankintoja satsaamalla laadukkaisiin materiaaleihin ja klassisiin malleihin, löytyy vaatteille käyttöä useammankin talven ajan.

Näin vuoden ensimmäisessä postauksessa haluamme esitellä teille kolme klassisen tyylikästä casualia lookia, jotka sopivat tähän vuodenaikaan täydellisesti. Jokaisen lookin kohdalla jaamme myös tyylivinkin, jonka pohjalta pukeutumistaan voi lähteä jalostamaan astetta rohkeampaan suuntaan. Esimerkiksi värien ja kuosien yhdisteleminen on monelle suomalaiselle hankala teema, ja moni kallistuu vuodesta toiseen tuttuihin ja turvallisiin (ja valitettavan usein tylsiin) väriyhdistelmiin ja vaatekappaleisiin, vaikka sisimmässään haluaisivatkin pukeutua rohkeammin. Tunnistatko itsesi? Ehkäpä seuraavien inspiroivien asukuvien myötä saat kipinän tehdä seuraavalla kerralla hieman rohkeampia asuvalintoja.

CASUAL LOOK NRO 1: Kokonaisuus ratkaisee!

Ensimmäisen lookin vaatteet: ruskea By Basicin roll over -neule on 100% merinovillaa, sininen kipparitakki FRENN Helsinki, skottiruudulliset puuvillasekoitehousut Guide London, nahkabootsit Playboy Shoes, Stetsonin hattu ja Amanda Christensenin huivit ovat 100% villaa, peccary-nahkaiset hanskat Sauso. Lue täältä, miksi villa on loistava materiaali ympärivuotisessa käytössä.

Vaikka ensimmäsen lookin asu on värikäs, kaikki on kuitenkin harkittua ja väriskaala on yhtenäinen. Tärkein tyylisääntö värien yhdistelemisessä onkin, että kokonaisuus on aina se, joka ratkaisee! Ja vain sovittelemalla voit löytää hyviä asukokonaisuuksia, sillä lähtökohtaisesti vaatteet eivät juuri näytä miltään vaaterekissä. Jokin sinulle uusi väri tai kuosi voi myös aluksi tuntua oudolta, mutta kun puet vaatteen yllesi, se voikin olla todella hyvä ja toimiva. Ennakkoluuloton sovittelu kannattaa aina!

Asuun voi ottaa esim. yhden hallitsevan päävärin, jonka ympärille lähtee rakentamaan kokonaisuutta. Asun värimaailma on hyvä olla yhtenäinen, ja voimakkaampia tehostevärejä kannattaa valita vain yksi neutraalien ja maanläheisten värien rinnalle. Mutta, tämäkin sääntö on tehty rikottavaksi, jos sinulla on taitoa ja silmää yhdistellä värejä, ja kokonaisuus toimii!

Tässä esimerkkilookissa on käytetty sinistä ja maanläheisiä ruskean sävyjä, jotka näyttävät raikkailta yhdessä. Asun väripilkkuna toimii ripaus oranssia ruudullisen kaulahuivin muodossa. Muutoinkin kyseinen vastaväripari (sininen – oranssi) toimii yleensä hyvin miesten casual-henkisessä pukeutumisessa, ja esim. tässä asussa sinisen rinnalle on tuotu väriä oranssinsävyisellä huivilla, konjakinruskeilla nahkabootseilla ja -hanskoilla.

CASUAL LOOK NRO 2: Piristä ja korosta kuoseilla!

Toisen lookin vaatteet: kauluspaita ja neuletakki FRENN Helsinki, ruudulliset puuvillachinot Alberto, siniset mokkakengät PBO, tummanruskea villahuopis 100% villaa Salon Lakkitehdas, Konjakinruskea nahkasalkku Saddler.

Toisessa asussa on käytetty myös rohkeasti värejä ja kuoseja, mutta kokonaisuus on tasapainoinen, kun kuviot on yhdistetty selkeisiin linjoihin ja yksivärisiin vaatekappaleisiin, ja sävymaailma on pidetty yhtenäisenä. Voimakkaita kuvioita ja kuoseja on yleensä turvallista valita joko ylä- tai alaosaan, mutta tässä asussa kukkakuvioinen kauluspaita ja ruudulliset housut sopivat kuitenkin yhteen, kun niiden kanssa on puettu yksivärisiä vaatekappaleita: tummansininen neuletakki, jonka sävy toistuu myös kengissä, sekä tummanruskea huopahattu.

Tässäkin asussa sininen toimii loistavasti maanläheisten värien kanssa ja konjakinruskea nahkasalkku toimii jälleen täydellisenä katseenvangitsijana muuten sinivoittoisen asun kanssa.

Pssst. Tiedätkö, mitä tarkoittaa casual pukeutuminen? Lue postauksemme pukeutumisetiketeistä täältä sekä työpaikan pukeutumisetiketeistä täältä, niin tiedät.

CASUAL LOOK NRO 3: Tumma asu + tehosteväri = toimii!

Kolmannen lookin vaatteet: musta traveller-irtotakki Erla of Sweden, kuviollinen kauluspaita Eterna Premium, harmaat glencheckruudulliset housut Alberton Ceramica-mallistoa, mustanahkaiset tuplamunkit Playboy Shoes, itsesolmittava rusetti ja taskuliina ovat italiassa käsintehtyjä ja 100% silkkiä, Blu Star.

Suomalaiset rakastavat mustaa yli kaiken, vaikka loppujen lopuksi se sopii vain harvalle: musta vie helposti värit kasvoilta ja tekee ilmeen väsähtäneeksi, jos iho on vaalea eikä omista väreistä löydy riittävästi potkua. Naisilla on mahdollisuus vahvistaa omia värejä helposti meikin sekä hiusvärin avulla, jolloin mustakaan ei näytä niin kovalta, mutta monelle miehelle se on se viimeinen värisävy, jota kannattaisi käyttää. Jos kuitenkin pidät mustasta, tai ylipäänsä tummanpuhuvista vaatteista, olennaista on se, mikä väri tuodaan lähelle kasvoja: vaikka valitsisit yllesi muuten mustaa, voit pehmentää kokonaisuutta valitsemalla kasvojesi lähelle, esim. paitaan, huiviin tai solmukkeeseen ihoosi sopivamman värin. Mustan kanssa hyvin toimivia värejä ovat mm. valkoinen, violetti, punainen ja harmaa.

Mustanpuhuvan asun ei myöskään tarvitse olla tasaisen tylsä, vaan voit leikitellä sen eri sävyillä ja muilla tummilla kuoseilla: esim. tässä asukokonaisuudessa mustan yksivärisen irtotakin kanssa on puettu tummanharmaat glencheck-ruudulliset housut, kiiltävänahkaiset mustat tuplamunkkikengät, ja paidaksi on valittu tummansävyinen kukkakuviollinen kauluspaita, violetin rusetin ja taskuliina kera. Vaikka kokonaisuus on tumma, se ei missään nimessä ole tylsä!

Mies, kaipaisitko uuden vuoden kunniaksi hyödyllisiä vinkkejä pukeutumiseesi, lisää värejä vaatekaappiisi, uusia tuulia asuvalintoihisi? Tervetuloa hyväntuuliseen, palvelevaan ja asiantuntevan liikkeeseemme!

Tällä hetkellä tarjoamme koko laadukkaan valikoimamme -20%! (Ale ei koske tilaustuotteita, vuokraamo- eikä ompelimopalveluita). Alakerran outletissa myös paljon tuotteita -50%, mm. päällystakkeja, irtotakkeja, neuleita ja housuja. Tervetuloa katselemaan, sovittelemaan ja tekemään alelöytöjä!

Kiitos postauksen kuvissa tyylikkäästi edustaneelle Mikko Paanaselle!

P.S. Seuraathan meitä jo somessa? Jos et, niin ota yrityksemme Facebook- ja Instagram-tilit seurantaan täältä ja täältä.