Irtotakki viimeistelee tyylikkään casual-lookin

In Miesten pukeutuminen by Harri Pii

Oikein hyvää helmikuun ensimmäistä maanantaita! Saamme paljon kysymyksiä liittyen irtotakkiin – missä sitä voi käyttää, kuinka sen voi yhdistellä tyylikkäästi ja omannäköisesti, mitä tulisi huomioida irtotakkia valitessa jne. Kysymyksistä inspiroituneina laadimme teille tietopaketin irtotakista, olkaa hyvä.

Irtotakki on todella monikäyttöinen vaate miehelle kuin miehelle – se sopii juhliin, edustavaan työpukeutumiseen tai sillä voi viimeistellä siistin vapaa-ajan asun. Irtotakki on suunniteltu yhdistelmäasuihin, kuuluen olennaisesti mm. casual- sekä smart casual -etiketin mukaiseen pukeutumiseen. Irtotakki ei siis ole osa pukua, vaikka tietyn tyyliset puvuntakit taipuvat myös käytettäväksi irtotakkina. Suurin ero puvuntakkeihin näkyy irtotakin vaihtelevissa kankaissa ja yksityiskohdissa, joten pidit sitten rouheammasta tai hillitymmästä tyylistä, löydät varmasti persoonaasi ilmentävän irtotakin.

Nykymuotoisia irtotakkeja 1920-luvulta lähtien

Voidaan sanoa, että 2000-luku on ollut irtotakkien kulta-aikaa, vaikkakin kyseisen takin historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka: irtotakin edeltäjiä valmistettiin bleiserin muodossa urheiluvaatteiksi sekä klubiasuiksi, joilla miesväki ilmensi eri järjestöihin tai ryhmiin kuulumista. Tästä juontaa juurensa myös irtotakin englanninkielinen nimitys sport jacket tai sport coat. Myöhemmin vuosisadan puolivälin jälkeen syntyivät tummansiniset ja metallinappiset laivastobleiserit, samettiset tupakkatakit sekä tweedistä valmistetut ja ulkoiluun soveltuvat Norfolk-takit.

Irtotakkia on tavattu historian aikana hyvin eri tyylisenä, pituisena ja mallisena.

Nykymuotoisten, rakenteeltaan pehmeämpien ja tyyliltään vaihtelevien irtotakkien valmistus alkoi vasta ensimmäisen maailmansodan jälkeen 1920-luvulla, kun miesväki kaipasi rennompaa pukeutumista univormuissa vietettyjen vuosien jälkeen. Tuolloin takin käyttö selkeästi yleistyi ja värikkäät yhdistelmäasut alkoivat piristää kaupunkien katukuvaa. Historiansa aikana irtotakin ulkomuoto on myös vaihdellut muun pukeutumismuodin mukaan, ollen välillä lyhyempi, välillä kapeampi sekä varustettuna erilaisin kääntein, napein ja yksityiskohdin.

Valitse laadukas ja itsesi näköinen irtotakki

Kankaiden valmistusraaka-aineet ja kudontatekniikat ovat suuresti kehittyneet viimeisten vuosikymmenten aikana ja kuten jo mainittu, irtotakkia tapaa hyvin monen tyylisenä; sillä voi luoda upean juhlatyylin, edustavan casual- tai smart casual -lookin, tai siistin asukokonaisuuden töihin tai vapaa-ajalle. Joten vaikka et olisikaan pukumiehiä, voit hyvinkin olla irtotakkimiehiä.

Pukeudu rohkeasti väreihin, myös talvella. Harrin tummansininen irtotakki Sand, kauluspaita Stenströms, solmio Amanda Christensen, taskuliina Matex, vakosamettihousut Meyer, kengät Playboy.

Sini-puna-valkoinen on raikas ja pirteä yhdistelmä! Sandin irtotakissa on mielenkiintoinen vohvelikuviointi. Kauluspaita Stenströms, solmio Amanda Christensen, taskuliina Matex.

Irtotakki-ostoksilla huomio kannattaa kiinnittää ulkoisten tyyliseikkojen lisäksi laadullisiin ominaisuuksiin; käyttöominaisuuksiltaan parhaat irtotakit on valmistettu korkealuokkaisista ja hengittävistä luonnonmateriaaleista, joista villa on ehdoton ykkönen – keinokuituisilla ja hiostavilla irtotakeilla on tapana jäädä kaappiin pölyttymään! Materiaalin lisäksi laadukkaan ja kestävän takin tunnistaa tutkimalla sen tukirakenteita, toppauksia, vuorta sekä yksityiskohtien viimeistelyä. Laadukas takki myös istuu hyvin ja on mukava käytössä.

Lue tästä kattava juttumme villasta, tuosta materiaalien kuninkaallisesta.

Anttonin ruskeansävyinen ja buklee-kuosinen Cavalieren irtotakki piristää talvikauden pukeutumista. Neulepoolo Stenströms, puuvillahousut Alberto, taskuliina Amanda Christensen, nahkakengät Playboy.

Ruskea ja vihreä on särmä värikombo. Irtotakin ja pooloneuleen yhdistelmä on myös todella ajankohtainen ja trendikäs. Irtotakki Cavaliere, neule Stenströms, taskuliina Amanda Christensen ja puuvillahousut Alberto.

Playboyn upeat solkikengät ovat vaaleanruskeaa nahkaa.

Voidaan todeta, että irtotakki on yksi vaatekaapin peruspilareista, sillä sen voi yhdistellä niin monella eri tavalla; rennosti farkkujen, siististi puuvillahousujen tai tyylikkään edustavasti prässihousujen kanssa. Asusta saa todella skarpin, kun valitsee irtotakin alle kauluspaita+solmuke+taskuliina -yhdistelmän, tai rennon ryhdikkään pukemalla sen neuleen tai puuvillapaidan kanssa. Tällä hetkellä erittäin trendikäs tapa on yhdistää se poolon kaveriksi. Yhdistelyvariaatioita on lukemattomia ja vain mielikuvitus on rajana!

Sinisävyinen ja klassinen Cavalieren irtotakki on monikäyttöinen sekä helppo yhdistellä eri värien ja kuosien kanssa. Tämän hetken muodikkain kaulus on kuvanmukainen eli leveä! Kauluspaita Sand, neule Barbour, prässihousut Alberto, kengät Playboy, taskuliina Matex.

Trendikäs ja harmoninen smart casual-look, joka sopii epämuodolliseen juhlatilaisuuteen tai edustavaksi työasuksi. Irtotakki Cavaliere, kauluspaita Sand, neule Barbour, taskuliina Matex, prässihousut Alberto, nahkakengät Playboy.

Asukokonaisuudessa toistuvat Sandin kukkakuvioisen paidan sävyt; sininen, punaruskea ja persikka. Irtotakki Cavaliere, kauluspaita Sand, neule Barbour, taskuliina Matex.

Jos et vielä omista irtotakkia, perusvarma yksilö on tumma sinisävyinen irtotakki, joka on helppo yhdistellä eri värien ja asujen kanssa. Jos kaipaat irtotakkiisi persoonallisempaa twistiä, myös sinulle löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Irtotakkien kuosit, materiaalit, mallit sekä vuoritus vaihtelevat myös sesonkien mukaan; kesällä materiaaleina käytetään villan lisäksi kepeää sekä hengittävää pellavaa ja puuvillaa, talvikautena taas paksumpia villakankaita ja mm. tweed-kuoseja.

Kukkaa, pilkkua, tweediä ja eri värisävyjä – silti tyylikäs ja harmoninen yhdistelmä. Luumunsävyinen irtotakki Cavaliere, kukkapaita Sand, housut Alberto, taskuliina Amanda Christensen ja olkaimet Helsingin Olkain.

Liikkeessämme on runsaasti Cavalieren, Sandin, Kalevan, Oscar Jacobsonin ja Erla of Swedenin laadukkaita irtotakkeja, joten valikoimastamme löytyy varmasti jokaisen vartalolle ja tyylille sopivia malleja. Kuvan värikkät irtotakit ovat Cavalieren.

Kantajalleen täydellisesti istuva irtotakki kaipaa joskus pieniä fiksauksia ja mittamuutoksia, jotka teemme omassa ompelimossamme.

Tästä sekä tästä löytyy myös pari muuta blogitekstiämme, joista voit bongata lisää inspiroivia ja tyylikkäitä pikkutakkien kruunaamia asukokonaisuuksia.

Tervetuloa liikkeeseemme katselemaan, sovittelemaan sekä täydentämään vaatekaappiasi takuulaadukkailla tuotteillamme. Mukavia ja aurinkoisia pakkaspäiviä!