Lyhyet vai pitkät lahkeet?

In Miesten housut, Miesten pukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Kiitos postauksen sporttisille malleille Kalle Luomalle ja Markus Metsäselle / Alive Training & Therapy, Muurame

Kesän lämpö saa ihmiset vähentämään vaatetustaan. Suomen kesä on suhteellisen lyhyt ja moni viettää mielellään nämä muutamat harvat kesäkuukaudet mahdollisimman kevyissä vaatteissa. Vaikka Suomessa pukeutuminen on hyvin vapaata, eikä tiukkoja pukeutumisnormeja juuri ole, on kuitenkin aina hyvä huomioida muut kanssaihmiset pukeutumisvalinnoillaan – esim. liian vähäpukeisena kulkeminen yleisillä paikoilla tai työpaikalla ei ole koskaan suositeltavaa.

Kevyet puuvillahousut, caprit ja shortsit kuuluvat kesämiehen vaatetukseen. Kun lämpötila nousee hellelukemiin, ei pitkälahkeiset housut juuri houkuttele. Milloin on sitten luvallista pukeutua lyhyisiin shortseihin, milloin on parempi vetää jalkaan pitkälahkeiset housut? Pukeutumisessa tulisi käyttää aina tilannetajua, sillä tilanteeseen sopivalla ja siistillä pukeutumisella viestitämme muille, että arvostamme heitä, itseämme sekä sitä hetkeä ja paikkaa, missä juuri silloin olemme.

Seuraavaksi lyhyet ja ytimekkäät ohjeet housuvalinnan tekemiseen a´la Aaron’s.

Lyhyttä vai pitkää lahjetta? Aliven yrittäjät Kalle ja Markus näyttävät mallia, kuinka pukeudutaan tyylikkäästi shortseihin sekä puuvillahousuihin; muuten sama asu muuttuu fiilikseltään täysin pelkästään housuja vaihtamalla.

Voit vetää jalkaasi shortsit tai caprit
 • kun olet menossa rannalle tai kaupungille. Pue ne siistin yläosan esim. kauluspaidan sekä loaferien kanssa, niin kokonaisuudesta tulee rennon siisti.
 • työpaikalle silloin, jos työpaikkasi pukeutumiskulttuuri sen sallii. Useilla aloilla pukeutuminen on hyvinkin tarkkaan määrättyä tai normitettua, ja siihen vaikuttaa esim. työturvallisuuslait. Hyvin usein liike-elämässä, asiakaspalvelutehtävissä ja toimistotöissä vaaditaan siistiä casual- tai businesshenkistä pukeutumista, johon lyhyet shortsit eivät sovi. Voit lukea lisää työpaikan pukeutumisetiketeistä aihetta käsittelevästä postauksestamme täältä.

Hillityt, tummansävyiset puuvillashortsit ovat aina siistit ja varma valinta, ja ne on helppo yhdistellä erilaisten yläosien kanssa. Kallen shortsit Alberto, kauluspaita Eterna, mokkaloaferit PBO.

Alberton shortseissa on hillitty kesähenkinen kuviointi, joka tuo pientä piristystä muutoin klassiseen shortsimalliin.

HUOM!
 • Shortsivalinnassa väreillä ja kuoseilla on iso merkitys; hillityt tummansävyiset puuvillashortsit tai -caprit on aina perusvarmat ja siistit, sillä ne on helppo yhdistellä erilaisten yläosien kanssa. Rohkeat värit ja kuvioinnit sopivat persoonalliselle pukeutujalle, ja niiden kanssa hillityt ja yksiväriset yläosat toimivat parhaiten.
 • Kun matkustat ulkomailla, huomioithan, että monissa maissa ja kulttuureissa ihon liiallista paljastamista ei sallita, jonka vuoksi mm. shortseja pidetään epäsoveliaina. Joten aina ennen matkalaukun pakkaamista otathan selvää kohdemaan pukeutumiskulttuurista – sillä maassa maan tavalla.
 • Puethan lyhyet sporttishortsit ja pyöräilyhousut vain niihin tilanteisiin, joihin ne nimensä mukaisestikin kuuluvat!

Markuksella on yllään pirteää ja kesäistä puuvillaa; puuvillashortsit Alberto, puuvillainen kauluspaita Guide London, mokkaloaferit PBO.

Puuvillan lisäksi pellava, silkki ja hienokuituinen villa ovat loistavia kesämateriaaleja, sillä ne tuntuvat pehmeiltä ihoa vasten, hengittävät myös helteellä, eivätkä hiosta – toisin kuin useimmilla tekokuiduilla on tapana tehdä.

Vaikka olisi kesä ja lämmin, tulee pukeutua aina tilanteen mukaan. Vaatteissa, jotka on tehty keveistä, laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistetuista kankaista, ei tule tukala edes kesähelteillä.

Valitse pitkät housut
 • aina, kun osallistut juhlatilaisuuksiin.
 • kun tilanne vaatii casual, smart casual tai business casual -henkistä pukeutumista.
 • töihin, jossa kohtaat asiakkaita kasvotusten ja sinun tulee olla vakavasti otettava.
 • liike-elämän asiakas- ja kumppanitapaamisiin, sekä sopimusneuvotteluihin.
 • aina silloin, kun haluat antaa itsestäsi tyylikkään ja vakuuttavan ensivaikutelman.

Puuvillahousuilla, kauluspaidalla ja nahkaisilla asusteisilla luot siistin & casualin tyylin, joka on toimiva monessa tilanteessa; töissä, kaupungilla tai rennoissa edustustilaisuuksissa. Heitä harteille ohut puuvillaneule, jonka voit tarvittaessa pukea kauluspaidan päälle illan viiletessä.

Lyhythihainen kauluspaita taipuu moneen; sen avulla luot rennon shortsityylin tai siistimmän lookin pukemalla sen kaveriksi puuvillahousut ja mokkaloaferit. Paita Guide London, puuvillahousut Alberto, mokkaloaferit PBO, ohut puuvillaneule Fynch-Hatton.

Kesällä jokaisen miehen vaatekaapista tulisi löytyä hyvin istuvat ja mukavat puuvillahousut. Alberton housut on valmistettu laadukkaasta puuvillasta, ne on supermukavat ja niitä saa monissa kesäisissä sävyissä.

PBO:n mokkaloaferit sopii tyylikkäälle kesämiehelle.

HUOM!
 • Huomioi aina housujen materiaali ennen ostopäätöstä. Parhaat kesähousut on valmistettu hienolaatuisista luonnonkuiduista; puuvillasta, pellavasta tai hienosta villasta. Miksi? Luonnokuidut ovat käyttöominaisuuksiltaan ylivertaisia, ne tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten ja hengittävät, eivätkä hiosta edes kesäkuumalla. Ripauksella elastaania tai valikoituja keinokuituja housuihin voidaan saada joustavuutta ja kestoa, mutta niitä ei missään tapauksessa saa olla liikaa.
 • Housuissa tummat perussävyt toimivat aina, vuodenajasta riippumatta, mutta kesällä erityisesti vaaleammat sävyt, esim. vaaleanbeige, -harmaa ja -sininen näyttävät todella hyviltä.
 • Jos tilanne sen sallii, voi housujen lahkeita trendikkäästi hieman kääriä ja paljastaa hienovaraisesti nilkkoja. Tällöin on hyvä valita jalkaan lyhyet nilkkasukat.

Alberton kitinsävyiset puuvillahousut on täydelliset kesähousut; kevyet, mukavat ja tyylikkäät. Kauluspaita Eterna, ohut puuvillaneule Fynch-Hatton, tummansiniset mokkaloaferit PBO.

Klassiseen ja vaaleaan asukokonaisuuteen saa sopivasti särmää, kun valitsee asusteisiin tummaa nahkaa. Tummansininen mokkanahkainen vyö PBO.

Tummansinisillä PBO:n mokkaloafereilla päivität tyylisi kesään.

Klassisen tyylikkäisiin ja hienolaatuisiin vaatteisiin kannattaa satsata, sillä niiden ympärille on helppo rakentaa toimivia asukokonaisuuksia, jotka näyttävät hyvältä vuodesta toiseen.

Tyylikkäät ja laatua arvostavat kesämiehet, tervetuloa ostoksille iloiseen, palvelevaan ja asiantuntevaan liikkeeseemme. Meiltä saat myös vaatturipalvelut ammattitaidolla; pienet muokkaustyöt esim. lahkeiden lyhennykset teemme tarvittaessa odottaessa.

Etsitkö hyväntuulista ja pätevää kuntosalia, läheltä Jyväskylää? Alive Training & Therapy on hyväntuulinen kuntokeskus Muuramessa, jossa pitkän linjan ammattilaiset tekevät töitä suurella sydämellä. Kattavan kuntosalin lisäksi Alive tarjoaa ryhmäliikuntaa kahdessa salissa (lattiatunnit ja sisäpyöräily) sekä lastenhoito-, personal trainer- ja hierontapalveluita. Aaron’s suosittelee lämmöllä Alivea!