Mikä päähine sinulle?

In Miesten asusteet, Miesten ulkoiluvaatteet by Harri Pii

Marraskuinen koleus pakottaa meidät suojaamaan päämme päähineellä. Tiesitkö, että pään kautta haihtuu jopa 80% kehon lämmöstä? Tämän vuoksi oikeanlainen päähine on erittäin tärkeä asuste kylmässä ulkoilmassa, jotta vältyt vilustumiselta ja paleltumilta. Näillä leveysasteilla päähineen käyttö varsinkin näin talviaikaan on painavasti perusteltua juuri käytännön syillä, mutta parhain päähine ilmentää myös aina käyttäjänsä tyyliä. Mitä olisi hyvä huomioida päähineostoksilla? Oletko pipoihminen vai valitsetko mieluummin lipallisen tai lierillisen päänsuojan? Seuraavaksi pätevää asiaa päähineistä.

Pään kautta haihtuu jopa 80% ihmiskehon lämmöstä, jonka vuoksi pää tulisi suojata kelien kylmetessä. Päähine voi kuitenkin olla tyylikäs, kuten kuvan Stetsonin päähineet.

Laatu kestää aikaa

Jälleen kerran korostamme laadun merkitystä myös uutta päähinettä valitessa. Kun satsaat laadukkaista materiaaleista huolellisesti valmistettuun päähineeseen hieman enemmän, kestää se aikaa ja käyttöä huomattavasti pidempään kuin halvan tuotannon maissa tehotuotetut yksilöt. Vaateostoksilla ei kannattaisikaan koskaan hairahtaa huonoon ja halpaan, vaan satsata aina laatuun, jolloin vaate kestää aikaa ja käyttöä. Näin ajatteleva ja toimiva välittää myös vaatteidensa eettisyydestä ja ekologisuudesta.

Stetsonin sammalenvihreä lierihattu on 100% villaa. Päähinettä voi käyttää halutessaan ilman höyhenkoristetta.

Lierihatut ovat päähineiden aatelia ja ne sopivat edustavaan pukeutumiseen, kuten juhliin. Päähine Stetson, silkkihuivi Amanda Christensen, neule Fynch-Hatton.

Materiaalin merkitys

Laadukas päähine on valmistettu korkealuokkaisista materiaaleista ja se on mielellään luonnonkuituinen. On suuri ero esimerkiksi siinä, onko päähine 100% villaa vai 100% akryyliä – vaikka ne muistuttaisivat ulkoisesti toisiaan, ovat akryylisen päähineen lämmöneristysominaisuudet lähes olemattomat verrattuna villasta valmistettuun. Aina ennen ostopäätöstä tutki siis päähineen tuoteseloste, joka kertoo, mistä materiaalista se on valmistettu.

Stetsonin punasävyinen päähine sopii värien ystävälle. Villahuivi Amanda Christensen, kauluspaita Stenströms, neule Fynch-Hatton, housut Alberto.

Stetsonin päähine ja Amanda Christensenin huivi ovat korkealaatuista 100% villaa.

Villa on käyttöominaisuuksiltaan loistava luonnonmateriaali mm. sen korkean lämmöneristävyyskyvyn takia, ja hienolaatuisesta villasta, kuten cashmir-, merino- tai alpakanvillasta, valmistetut asusteet pesevät vastaavat tekokuituiset mennen tullen. Toki keinokuituinen ei aina suoralta kädeltä ole huono valinta, sillä niissäkin on keskenään suuria eroja. Keinokuiduilla kankaaseen voidaan tuoda myös mm. ripaus lujuutta tai muita teknisiä käyttöominaisuuksia.

Lue lisää villan loistavista käyttöominaisuuksista sille omistetusta postauksestamme täältä.

Chervon tyylikäs päähine on suunniteltu golfareiden vaativaan makuun, mutta siinä voi edustaa myös kenttien ulkopuolella. Huivi Amanda Christensen.

Lasessorin baskeri ja Amanda Christensenin ruutukuosinen huivi ovat 100% villaa.

Muista tilannetaju

Ulkoillessa korvat peittävä, päänmyötäinen villapipo on yleensä se parhain valinta, kun taas casualisti pukeutunut tai edustustehtävissä toimiva voi valita tyylikkään ja kevyemmän, lipallisen päähineen. Juhlapäivänä tulee pukeutua juhlavasti päästä varpaisiin ja riippuen juhlan luonteesta, voit valita lipallisen päähineen tai hienon lierihatun. Mutta muistathan, että silloin kun pukeudutaan juhlapuvuista hienoimpaan eli frakkiin, on päähinevalinta aina musta lierihattu.

P.S. Kerromme lisää pukeutumisetiketeistä täällä.

Sinisävyinen asukokonaisuus, jonka väripilkkuna toimii Amanda Christensenin laadukas villahuivi. Päähine Salon Lakkitehdas, neule Fynch-Hatton, housut Alberto, kengät Barbour.

Salon Lakkitehtaan tyylikkäs päähine on 100% villaa ja siinä on kätevät, käännettävät korvasuojat. Villahuivi Amanda Christensen.

Amanda Christensen on ruotsalainen brändi, joka valmistaa laadukkaita asusteita hienolaatuisista materiaaleista.

Valitse päähine tyylisi mukaan

Päähine on tärkeä tyyliseikka pukeutumisessa, joka huomataan usein ensimmäisenä. Joten sillä on väliä, mitä päähäsi laitat – muuten tyylikäs asusi voi jäädä huomaamatta, jos päähineesi on epäsiisti. Päähinerintamalla on olemassa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joista jokainen löytää varmasti tyylillensä sopivan. Parhaimmat päähineet ovat ajattomia ja klassisia malleja, joita brändeillä on tapana päivittää sesongin trendikkäimmillä väreillä ja kuoseilla – tällä hetkellä esimeriksi ruutua ja maanläheisiä sävyjä näkyy päähinemuodissa. Neutraalinsävyiset päähineet ovat kuitenkin aina varma valinta, sillä ne on helppo yhdistellä erilaisten asujen kanssa.

Sinisävyiset asusteet sopivat monille suomalaisille miehille. Stetsonin muhkea pipo on 100% hienolaatuista merinovillaa ja Amanda Christensenin huivi 100% villaa.

Laatutietoinen mies valitsee Stetsonin pipot ja päähineet.

Tervetuloa meille Aaron’siin tutustumaan runsaaseen päähinevalikoimaamme: löydät meiltä Stetsonin, Salon Lakkitehtaan sekä Chervon laadukkaat päähineet niin arkiseen ulkoiluun kuin myös tyylikkääseen edustamiseen. Meiltä saat myös laadukkaat ja juhlavat silinterihatut. Tervetuloa!

Kiitos postauksen tyylikkäälle mallille Albert Wilhelmsille, joka työskenteli meillä Aaron´silla viikon ajan TET-harjoittelussa.