Tarinassa mukana: täydellinen puku juhlapäivään

In Juhlapukeutuminen, Miesten puvut, yhteistyö by Harri Pii

Olemme miesten pukeutumisen erikoisliike ja asiakkaidemme tyytyväisyys on meille kunnia-asia. Erityisosaamisemme korostuu erityisesti silloin, kun asiakas etsii itselleen hyvin istuvaa pukukokonaisuutta. Oli tilaisuus mikä tahansa, tulee puvun istua täydellisesti, jotta mies voi tuntea olonsa itsevarmaksi ja ryhdikkääksi, ja jotta puku tuntuu mukavalta päällä. Hyvin istuva puku on aina myös ilo silmälle. Harva asiakas löytää puvun niin, että siihen ei tarvitse tehdä minkäänlaisia mittamuutoksia. Tässä asiassa olemmekin erittäin ammattiylpeitä: haluamme löytää asiakkaalle juuri hänen tarpeidensa ja toiveidensa mukaisen puvun, johon teemme tarvittavat mittamuutokset täydellisen istuvuuden takaamiseksi. Haluamme palvella jokaisen asiakkaamme yksilöllisesti ja kertoa rehellisesti, mitkä mallit ja yhdistelmät sopivat hänelle mielestämme parhaiten – ja mitkä taas eivät. Ajattelemme, että tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme.

Olemme rakentaneet jo satoja onnistuneita pukukokonaisuuksia asiakkaillemme, hyvin erilaisiin tarpeisiin – niin edustustehtäviin, työkäyttöön sekä elämän juhlahetkiä varten. On aina hienoa saada asiakkailtamme positiivista palautetta, joko suoraan tai välillisesti puskaradion kautta. Tämä postaus onkin omistettu erään tyytyväisen asiakkaan tarinalle. Asiakkaan, jonka tapasimme ensimmäisen kerran viime kesänä, kun hän tuli lunastamaan Kalevan kisoista saamaansa palkintoa – ja jonka kanssa asiakassuhde jatkuu iloisesti edelleen.

Antakaamme Nooralotta Nezirin kertoa, minkä vuoksi hän haluaa asioida puolisonsa kanssa meillä Aaron’silla.

Nooralotta Neziri on meidän kaikkien suomalaisten tuntema pika-aitajuoksija, joka edustaa tällä hetkellä Jyväskylän Kenttäurheilijoita.

”Kalevan kisojen finaali on alkamassa ja jännitys tiivistyy. On niin sanottu comeback-vuoteni, sillä edellisenä vuonna en osallistunut SM-kisoihin, eli Kalevan kisoihin lainkaan jouduttuani keskeyttämään kauden ylirasitustilan takia. Olin vaihtanut seuraani Jyväskylän Kenttäurheilijoihin ja muuttanut Jyväskylään, joten paluu Kalevan Kisoihin tapahtui heti kaikista jännittävimmässä paikassa, eli kotikisoissa. Onneksi onnistuin ja voitin kisan upean kotiyleisön edessä Jyväskylän Harjulla. Samalla sain myös ensikosketukseni Vaatetusliike Aaron’siin, sillä kaikki kilpailun voittajat saivat Aaron’sin lahjakortit.”

Haluamme, että meiltä lähtiessä asiakkaan vaatteet istuvat hänelle parhaalla mahdollisella tavalla. Teemme kaikki tarvittavat muutostyöt omassa ompelimossamme, oman vaatturimme toimesta.

Harri tekee Villelle valittuun Cavalieren pukuun tarvittavat muokkaukset, jotta se istuu täydellisesti.

”Alkuun mietin, että sainkohan väärän lahjakortin, sillä kyseessä oli lahjakortti miesten vaatetusliikkeeseen ;-). Onneksi kuitenkin löysin lahjakortille heti mahtavan käyttökohteen, eli mieheni, joka tarvitsi laadukkaan nahkavyön. Astuessamme liikkeeseen sisään meitä oli vastassa liikkeenomistaja Harri, josta huokui heti asiantuntemus. Harri palveli meitä iloinen pilke silmäkulmassa ja vyötä valitessa oli helppo jutella myös muista asioista, esimerkiksi pukujen väreistä, liikkeen historiasta sekä siitä, minkälaisia kenkiä pukujen kanssa tulisi käyttää.”

Kun asiakkaalla on tiimalasivartalo ja miehekkäät hartiat, tarvitsee puvuntakkiin usein tehdä muokkauksia vyötärönseudulle, jotta se istuu hyvin ja näyttää ryhdikkäältä.

Hihojen lyhennykset ovat tyypillisiä muokkaustöitä, joita teemme puvuntakkeihin. Hiha ei saa koskaan olla liian pitkä, jotta puvun mittasuhteet näyttävät oikeilta. Paidan hihan tulee myös aina näkyä puvun alta – se on tyyliseikka, mutta ennen kaikkea sillä on tärkeä käytännön merkitys, sillä silloin se suojaa puvun hihaa likaantumiselta.

”Ostettuamme vyön olimme siis hurjasti viisaampia myös pukujen suhteen. Juttelimme Harrin kanssa myös Jyväskylän urheilumaailmasta, sillä olin pistänyt merkille, että Aaron’s on ollut vahvasti mukana tukemassa muutakin paikallista urheilua Kalevan Kisojen lisäksi. Mielestäni on mahtava juttu, kun paikalliset yritykset pystyvät tukemaan paikallista urheilutoimintaa. Arvostan sitä todella paljon, sillä tukijoiden löytäminen ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys. Lähdimme siis tyytyväisinä vyön kanssa kotiin.”

Puvunhousujen lahkeet tulee aina lyhentää oikeaan mittaan, jotta lahje laskeutuu kauniisti kengän päälle. Tällöin housut eivät myöskään pussita epäsiistillä tavalla – eikä puku näytä naapurilta lainatulta. Villen yllä upeat, täysnahkaiset Hansen & Jacobin oxford-kengät.

Joskus kantajalleen hyvin istuvat housut vaativat myös vyötärön muokkauksia: vyötärön nostoa, vyötärön laskua tai saumojen kavennuksia.

”Saimme myöhemmin kutsun läheistemme häihin, ja miehestäni tulisi sulhasen bestman. Tämän kunniatehtävän johdosta hän halusi hankkia itselleen laadukkaan puvun, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä, keneen ottaisimme yhteyttä asiaan liittyen. Pukua sovittaessa Harri osasi asiantuntevasti neuvoa, mitkä asiat sopivat yhteen ja mitkä taas eivät. Hän osasi myös ehdottaa rohkeitakin yhdistelmiä, joita ei olisi itse osannut ajatella. Esimerkiksi aniliininpunaisen rusetin yhdistäminen siniseen pukuun oli loistava yhdistelmä, vaikka se ei olisi itselle tullut ensimmäisenä mieleen. Erilaisilla yhdistelmillä asuun saakin tuotua helposti persoonallisuutta ja särmää. Kannattaa aina luottaa ammattilaiseen ja sovitella erilaisia yhdistelmiä avoimin mielin, jolloin voi yllättyä positiivisesti.”

Kantajalleen täydellisesti istuva puku ja tyytyväiset asiakkaat tuovat hymyn huulille.

Kirkkaansininen Cavalieren puku aniliininpunaisella Matexin silkkirusetilla ja valkoisella taskuliinalla yhdessä valkoisen Stenströmsin paidan kanssa on todella tyylikäs ja raikas yhdistelmä.

”Puvussa on tärkeää myös erinomainen istuvuus ja siinäkään asiassa Harrin silmä ei pettänyt: hän katsoi tarkkaan, että puku varmasti istuu joka puolelta hyvin ja merkitsi tarvittavat korjaukset, jotta puvusta voitiin räätälöidä täydellisesti miehelleni sopiva. Jälleen kerran saimme lähteä liikkeestä tyytyväisinä, ilman minkäänlaista stressiä. Tärkeisiin hetkiin valmistautuessa onkin todella tärkeää, että vaatetus ei aiheuta huolia, sillä silloin voi tuntea olonsa rennon itsevarmaksi ja nauttia unohtumattomista hetkistä täysin rinnoin!” – Iloisin terveisin Nooralotta Neziri

Villen upea juhlatyyli on valmis! Kirkkaansininen Cavalieren puku on valmistettu 100% hienolaatuisesta villakankaasta. Villa on pukukankaiden ykkösmateriaali sen loistavien käyttöominaisuuksiensa vuoksi: se hengittää myös kesäkuumalla, ei rypisty, ja se hylkii likaa sekä kosteutta. Lue lisää villan käyttöominaisuuksista täältä.

Arvoisat lukijamme – sekä vanhat että uudet asiakkaamme – tervetuloa pukuostoksille asiantuntevaan ja palvelevaan liikkeeseemme!

Iso kiitos Nooralotta ja Ville – oli ilo palvella teitä! Kaikkea hyvää jatkoon & menestystä kisaradoille! 

P.S Kiinnostaako toiveidesi mukaisesti valmistettu mittamuutospuku? Lue aiheesta lisää täältä. Ja lisää miesten pukuihin liittyviä, inspiroivia postauksia löydät täältä.