Tulkoon kevät ja pleijarit – KaDy kultajahdissa!

In Miesten pukeutuminen, yhteistyö by Harri Pii

Kiitos tyylikkäästä kuvausmiljööstä idyllinen Hotelli Verso.

Valoa riittää taas alkuillan tunneille saakka ja auringon ilmestyessä pilviverhon takaa, alkaa räystäiltä tipahtelevien vesipisaroiden hiljainen konsertti. Ilmassa tuoksuu kevät. Kevät tuo miesten pukeutumisrintamalle tuttuun tyyliin uusia tuulia, värit kirkastuvat ja kankaat kepenevät. Yhteistyökumppanimme Kampuksen Dynamolle kevät tuo tullessaan kauden tärkeimmät pelit, jotka alkavat tulevana viikonloppuna Monnarilla pudotuspelien merkeissä, valkeakoskelaista Mad Maxia vastaan. Viime kausi päättyi upeasti seuran ensimmäiseen Liigamestaruuteen, ja mestaruuspokaali on KaDyn tähtäimessa myös tällä kaudella.

Näin pleijareiden kynnyksellä saimme kaksi kuumaa kadylaista edustamaan blogimme kuviin – saammeko esitellä Newton de Souza Queiroz Jr ja Sergei Korsunov. Molemmat herrat pukeutuivat Harrin stailaamina kahteen täysin erilaiseen, keväiseen tyyliin. Lisäksi luvassa pari sanaa futsalista ja KaDysta.

KaDysta ja Futsalista

Futsal on saanut alkunsa 1930-luvulla Uruguayssa, Juan Carlos Cerianin toimesta, ja sitä pelaa 25 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Suomeen futsal saapui 1980-luvulla. Laji on erityisen suosittua Brasiliassa, Espanjassa, Italiassa, Japanissa sekä Venäjällä. Kampuksen Dynamo ry eli Kady on perustettu vuonna 1995, ja seuran paitoja kantavat tällä hetkellä Futsal-Liigassa pelaava edustusjoukkue, U21-poikajoukkue, naisten joukkue, KaDy II, KaDy III, B-tytöt sekä 06-09-poikajoukkueet. Viime kaudella Kady ylsi upeasti seurahistoriansa ensimmäiseen Liigamestaruuteen, päävalmentaja Vasco Vujovicin johdolla. Vasco vieraili Mikko Kytölän ja Jani Korpelan kanssa blogissamme esittelemässä tyylikkäitä pukuja vuosi sitten, tuon postauksen voit lukea täältä.

Viimeistään viime keväänä voitetun mestaruuden jälkeen yhä useammalle keski-suomalaiselle penkkiurheilijalle laji alkaa olla tuttu, mutta kertaus on aina paikallaan: futsal on jalkapalloa muistuttava laji, jota pelataan kovapintaisella kentällä, yleensä urheiluhalleissa. Jalkapallon ja futsalin säännöt muistuttavat toisiaan, mutta suurimpina eroina on futsalin tehokas peliaika, rajoittamattomat vaihdot, kumuloituvat virheet, maaliheitot sekä rajapotkut. Futsalissa pelaajia on kentällä myös vähemmän (maalivahti + neljä kenttäpelaajaa), pallo on pienempi ja vähemmän pomppiva sekä pelikenttä selkeästi pienempi. Monet tunnetut jalkapallotähdet, esimerkiksi Ronaldinho, Ronaldo, Zico, Sócrates ja Romario, ovat aloittaneet peliuransa erityisesti tekniikkaa ja taitoa vaativan futsalin parissa.

Tällä kaudella KaDy on voittanut Liigan runkosarjan ja tulevana viikonloppuna 16.-17.3. taistelu kohti kirkkaimpia mitaleita alkaa, kun puolivälierissä vastaan saapuu Mad Max. Tätä ennen Kadypaidoissa edustavat mallimme Newton Jr ja Sergei esiintyvät hieman erilaisissa asuissa; molemmille herroille rakensimme sekä casualit että smart casualit asut, jotka syntyivät hyvin pienillä muutoksilla, vain asusteita ja takkia vaihtamalla. Jälleen hyvä todiste siitä, minkä vuoksi toimiva vaatekaappi tulisi rakentaa aina toisiinsa sopivista vaatekappaleista, joita on helppo yhdistellä keskenään, jolloin jo pienillä muutoksilla voi rakentaa hyvin erihenkisiä asukokonaisuuksia.

Mitä tarkoittaa casual ja smart casual? Lue lisää pukeutumisetiketeistä täältä ja täältä.

Newton Jr ”smart casual”

Newtonin smart casual -asu on kuin raikas keväinen tuulahdus. Vaaleanbeiget Alberton farkut, vaaleansininen Stenströmsin kauluspaita ja sininen Cavalieren irtotakki näyttävät vakuuttavilta ruskeansävyisten Amanda Christensenin asusteiden ja Playboyn nahkakenkien kanssa. Trendikkyyttä asuun tuovat käärityt lahkeet ja hihat.

Newton Jr ”casual”

Newtonin casual-henkinen look on rakennettu samojen Alberton farkkujen, Stenströmsin kauluspaidan, Bassa Collinan vyön sekä Playboyn nahkakenkien ympärille, vain takki on vaihdettu rentoon Erla of Swedenin pusakkamalliseen, siniseen takkiin. Vaaleansävyiset housut näyttävät pimeän talven jälkeen jälleen freshiltä.

Sergei ”smart casual”

Sergein smart casual -tyyli on sekoitus maanläheisiä värejä, jotka näyttävät superraikkailta vaaleanharmaan Cavalieren irtotakin kanssa. Flanellisoitu sammalenvihreä kauluspaita on Stenströmsin ja ruskeansävyiset solmio sekä taskuliina Amanda Christensenin, konjakinruskeat nahkakengät Playboyn. Sergeillä on jalassa todella monikäyttöiset tummansiniset Alberton farkut, jollaiset tulisi löytyä jokaisen tyylitietoisen miehen vaatekaapista.

Sergei ”casual”

Sergein skarppi asukokonaisuus muuttuu casualiksi asuksi vain takkia vaihtamalla sekä vapauttamalla kaula solmiosta. Erla of Swedenin punainen pusakkamallinen takki on kevään uutuuksia, ja se sopii hyvin rentoon edustamiseen. Kevät tuo miesten vaatteisiin jälleen kirkkaita värejä, punaisen lisäksi esim. eri sinisen sävyjä, joilla on helppo piristää pukeutumistaan – värit tuovat jo pieninä väriläiskinä raikkautta pukeutumiseen.

Kuljetko sinä kevättä kohti rennon casualina vai smart casualina?

Liikkeeseemme saapuu lähes päivittäin kevätuutuuksia, tervetuloa katselemaan!

Aaron’s toivottaa Kadylle tsemppiä kevään peleihin ja myötätuulta kultajahtiin! Kiitos Newton ja Sergei – teiltä hoitui mallikkaasti myös mallin tehtävät, kirjaimellisesti. Lisää KaDyn toiminnasta sekä tietoa tulevista pudotuspeleistä voit lukea seuran kotisivuilta sekä Facebook-sivuilta.