Millainen asu pojalle rippi- tai protujuhlaan?

In Juhlapukeutuminen, Miesten puvut, Vinkit & ohjeet by Harri Pii

Monessa lapsiperheessä tuleva kesä tuo tullessaan rippijuhlat tai prometheusjuhlat. Evankelis-luterilainen kirkko kutsuu rippikouluun 15-vuotta täyttävät jäsenensä, ja ripari päätyy konfirmaatioon ja perheen omiin rippijuhliin. Prometheus- eli protuleiri on puolestaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aikuistumisleiri, joita järjestetään 14-16-vuotiaille. Protuleirin käyneelle nuorelle järjestetään yleensä myös protujuhlat. Kummatkin juhlallisuudet ovat tärkeitä vaiheita kasvavan nuoren elämässä, matkalla kohti itsenäistymistä. Lähestyvät juhlat koetaan usein myös ylpeydenaiheeksi, sillä ne ovat yleensä ensimmäiset omat, isot juhlat, joihin on lupa pukeutua hyvinkin juhlavasti.

Pohditaanko teidän perheessä juhla-asua protu- tai rippijuhlia viettävälle pojalle? Jos vastasit kyllä, niin hienoa, että olet löytänyt postauksemme, sillä se on kirjoitettu juuri Sinua varten. Olemme miesten vaatetukseen, ja erityisesti miesten juhlapukeutumiseen erikoistunut liike, ja meillä on tarjota tyylikkäitä juhla-asuja myös perheen nuoremmalle miesväelle. Postauksen kuvissa esittelemme kolme nuorelle miehelle sopivaa juhla-asukokonaisuutta pätevien pukeutumisvinkkien kera.

Meiltä Aaron’silta löytyy laadukkaita ja tyylikkäitä juhla-asuja myös perheen nuoremmalle miesväelle: useat Cavalieren pukumallit ja pukuliivit on saatavilla alkaen koosta 44, juhlakenkiä löytyy koosta 40 ylöspäin ja esim. Eternan valkoiset kauluspaidat alkaen koosta 36.

Puku vai jotain muuta?

Vielä joitakin vuosia sitten rippilapsien tuli konfirmaatiopäivänä pukeutua hyvinkin maltillisesti, ja heillä suosittiin lähinnä musta-valkoisia juhla-asuja. Tänä päivänä pukeutuminen on kuitenkin vapautuneempaa, ja nuori voi halutessaan pukeutua myös persoonallisemmin tai valita juhla-asuunsa värejä omien mieltymystensä mukaan. Tyypillisiä juhla-asuja nuorelle pojalle rippi- tai protujuhliin ovat tumma puku, eli harmaa, sininen tai musta puku, yhdistelmäasu, kauluspaita-housut- tai kauluspaita-housut-liivi -asukokonaisuus. Liiveissä käytetään usein harmaan ja sinisen eri sävyjä, tai mustaa. Hyviä vaihtoehtoja on runsaasti.

Valkoinen kauluspaita on aina loistava valinta juhlapaidaksi. Liian pitkät hihat voidaan lyhentää oikeaan mittaan vaatturin toimesta tai hihastimien avulla, jotka jäävät puvuntakin alle piiloon.

Solmio on ajattoman tyylikäs solmukevalinta, sopien kaikenikäisille miehille ja erilaisiin juhlallisuuksiin.

Uusi puku kasvavalle nuorelle?

14-16-vuotias nuori on yleensä pituuskasvunsa vauhdikkaimmassa vaiheessa, ja jos nuoren toiveena on pukeutua pukuun, moni vanhempi yleensä pohtii, kannattaako kasvavalle pojalle ostaa vielä sitä omaa pukua. Tämä onkin seikka, jonka jokaisen perheen tulee ratkaista parhaalta tuntuvalla tavalla. Konfirmaatiopäivä tai protujuhlat ovat ainutlaatuisia juhlahetkiä nuoren elämässä, ja laadukas, hyvin istuva puku näyttää takuuvarmasti tyylikkäältä itse juhlapäivänä, sekä myös myöhemmin juhlapäivän kuvia katsellessa. Mutta totta on, että jos nuoren kasvupyrähdys on vielä pahasti kesken, voi juhlaa varten hankittu puku jäädä nopeasti pieneksi. Toki laadukkaalla puvulla jälleenmyyntiarvo on aina suhteellisen hyvä, jos sen haluaa myydä eteenpäin.

Puvun lahkeen tulee olla lyhennetty oikeaan mittaan, jotta housut eivät roiku, vaan laskeutuvat kauniisti kengän päälle.

Kannattaako jättää kasvunvaraa?

Jos juhla-asuksi valitaan puku, ei sitä kuitenkaan kannata ostaa liian suurena ajatellen, että puvussa olisi runsaasti kasvunvaraa. Puvun tulisi nimittäin aina istua hyvin, eikä liian iso puku näytä kenenkään yllä hyvältä. Toki hieman pituutta voidaan jättää esim. hihoihin ja lahkeisiin, jos h-hetki ei ole ihan heti käsillä. Pukuhankinta kannattaisi kuitenkin ajoittaa niin, että suurta kasvua ei ennen juhlaa kerkeäisi tapahtumaan, jolloin puku istuisi mahdollisimman hyvin – mutta sitä ei myöskään tulisi jättää liian viime tippaan, jotta mieluisa puku varmasti löytyy.

Musta puku valkoisella kauluspaidalla, sinisävyisellä solmiolla, valkoisella taskuliinalla ja kiiltonahkaisilla yönsinisillä kengillä on nuorekas ja tyylikäs valinta juhla-asuksi esim. rippi- tai protujuhlaan.

Tyylikkäässä juhla-asussa on helppo hymyillä! Kun puku on valmistettu laadukkaasta kankaasta, esim. hienosta villasta, se hengittää myös kesäkuumalla, eikä hiosta.

Istuva puku, ikään katsomatta

Uutta pukua hankkiessa on hyvä tietää, että jotta puku istuisi kantajalleen hyvin, tulee siihen yleensä aina tehdä pieniä muokkauksia esim. hihoihin, lahkeisiin tai vyötäröön. Puvulle voidaan saada myös lisää käyttökertoja tulevaisuutta ajatellen, kun esim. lahkeista ja hihoista voidaan vapauttaa pituutta myöhemmin. Pienet muokkausmahdollisuudet mahdollistavat myös sen, että samaa laadukasta pukua voi kierrättää perheen tai suvun poikalapsien keskuudessa, jolloin sen käyttöarvo kasvaa huomattavasti.

Onko perheen nuorimies sittenkin enemmän rusettimiehiä? Lue täältä ohjeemme sopivan solmukkeen valintaan.

Burgundinpunainen, valkoinen ja musta on raikas, tyylikäs ja trendikäs väriyhdistelmä.

Vapaamuotoisesti, mutta juhlavasti

Juhlivan nuoren omat mieltymykset ja toiveet tulee aina ottaa huomioon juhla-asua valitessa, jotta hän viihtyy siinä koko pitkän juhlapäivän ajan. Vaikka rippi- ja protujuhlissa pukeutuminen on muiden perhejuhlien tavoin suht vapaamuotoista, kannattaa silti muutamat periaatteet pukeutumisen suhteen pitää mielessä, jotta lopputulos on juhlava ja siisti:

  • Valkoinen kauluspaita on aina klassinen ja juhlava valinta, ja siihen on helppo yhdistää värikkäitä asusteita, valitsemalla kaulaan joko rusetin tai solmion + taskuliinan, päivänsankarin omien toiveiden mukaan.
  • Jos juhlaan puetaan kauluspaita-housut-yhdistelmä, tulisi paidan helma laittaa mieluummin housuun – näin jo nuoren miehenalun kohdalla, pienemmällä lapsella paita voi olla myös housun päällä. Jätäthän farkut suosiolla arkikäyttöön!
  • Siisti ja tyylikäs nahkakenkä on takuuvarma juhlakenkä. Tennarit ja lenkkarit eivät ole juhlava kenkävalinta.
  • Kauluspaidan hihat tulisi olla sopivanmittaiset, jotta kokonaisuus on ryhdikäs; jos hiha on liian pitkä, voidaan se lyhentää vaatturin toimesta oikeaan mittaan, tai jos pukeudutaan pukuun tai irtotakkiin, voidaan kauluspaidan hihat väliaikaisesti lyhentää kätevien hihastimien avulla.
  • Siistityt hiukset, kädet ja kynnet viimeistelevät huolitellun juhlatyylin.

Pssst. Onko solmujen solmut hallussa? Ohjeet englantilaiseen ja ranskalaiseen solmuun löydät täältä ja täältä. Taskuliinan taitteluun löydät ohjeistusta puolestaan täältä.

Yhdistelmäasu eli ns. smart casual -asu on loistava valinta myös nuorelle miehenalulle erilaisiin perhejuhliin. Tähän sinivoittoiseen asuun on yhdistetty raikkaalla tavalla viininpunainen paita ja kukallinen taskuliina.

Tyylikäs ja nuorekas juhla-asu konfirmaatiopäivään tai protujuhlaan. Asu toimii loistavasti irtotakin kanssa, mutta myös ilman takkia.

Olettehan ajoissa liikkeellä!

On hyvä olla liikkeellä mieluummin hyvissä ajoin, kuin liian lähellä juhlia, jotta mieluinen juhla-asu varmasti löytyy. Liikkessämme on hyvin tarjolla eri pukumalleista pieniäkin kokoja (44->), mutta jos oikea koko on päässyt loppumaan ja se täytyy tilata, on siihen hyvä varata aikaa noin viikko. Mahdollisille mittamuutoksille tulee myös  varata oma aikansa. Heinäkuu on hyvin yleinen lomakuukausi koko Euroopassa, jonka johdosta tilauksien toimituksissa voi mennä aikaa kauemminkin, joka on hyvä tiedostaa. Viimeistään nyt olisikin aika lähteä katselemaan sopivia asuvaihtoehtoja kesän juhlallisuuksiin.

Verkkokaupan puolelta löydät siistejä ja tyylikkäitä paitoja, housuja, asusteita ja kenkiä kesän juhlallisuuksiin! Koko kesäsesonki nyt -50%!

Tervetuloa katselemaan, suunnittelemaan ja sovittelemaan juhla-asuja rippi- tai protujuhlia varten, palvelevaan, asiantuntevaan ja ystävälliseen liikkeeseemme. Meiltä löydät myös oman ompelmon vaatturipalvelut. Kesäale kiihtyy – nyt kaikki puvut -30%!

Kiitos postauksen kuvissa tyylikkäästi edustaneelle Veetille, joka viettää omia rippijuhliaan myös tulevana kesänä. Kiitos hänelle myös hienosti sujuneesta TET-harjoitteluviikosta!